Brambory nejsou jediná možnost. Jiné varianty zpestří jídelníček a tělu prospějí mnohem více

Jestli si myslíte, že bez brambor nemůžete vůbec být, zkuste je postupně nahradit jinými potravinami, které jsou zdravější a našemu tělu mnohem prospěšnější. Zkusit můžete komplexní sacharidy, které se nacházejí v zrnech krupice. Obsahují spoustu živin a také vitaminy B nebo železo. Krupice je doporučována hlavně lidem, který mají problém s anémií nebo se léčí s depresemi.

Vyzkoušejte různé druhy krup, pomohou vašemu trávení a zlepšíte si zdraví

Jako prevenci rakoviny můžete začít konzumovat špaldové kroupy. Stačí si je dopřát 2–3× týdně. Lepek, který tato krupice obsahuje, totiž tělo může snadno zpracovat a strávit, mohou ji jíst také děti a lidé ve věku nad 50 let. Díky tomuto produktu si posílíte imunitu. Jestli chcete své tělo odkyselit, použít můžete obyčejnou pohanku.

Ta má alkalizační účinky, které jsou velmi zdravé pro lidské tělo. Pohanka snižuje tlak, protože obsahuje kyselinu listovou, hořčík, draslík a fosfor. Jestli chcete posílit srdce, zařaďte do jídelníčku kukuřičnou krupici, která je bohatá na vitamin E. Je vhodná také pro lidi, kteří mají vysoký cholesterol.

Zdroj obrázku: Freepik

Pro alergiky je vhodná například quinoa

Jestli neznáte quinou, musíte ji rozhodně vyzkoušet. Působí protizánětlivě a bojuje proti plísním. Je bohatá na antioxidanty, které zabraňují stárnutí. Kromě toho ale můžete brambory nahradit také zeleninou nebo sladkými bramborami.

Sladké brambory neboli batáty jsou velmi oblíbenou alternativou k obyčejným bramborám. Můžete si je připravit stejným způsobem. Vhodný je také celer, ze kterého si snadno uděláte hranolky. Stejně tak můžete použít také kedlubnu. Z květáku nebo brokolice si zase snadno připravíte pyré, které je vhodné ke všem druhům masa. Zkrátka tyto zeleninové varianty jsou vhodné pro všechny, kteří se snaží zhubnout pár kilogramů a naučit se zdravě jíst.

Zdroj: https://mealpreponfleek.com/10-healthy-alternatives-to-mashed-potatoes/