Chléb není jenom jeden. Některé druhy dodají tělu potřebné živiny a navíc skvěle chutnají
V regálech obchodů najdete nejrůznější druhy pečiva. Nejchutnější chléb můžete najít ve specializovaných obchodech, ale ty dobré druhy objevíte i v klasických supermarketech. Vyzkoušejte i jiné druhy než klasický pšeničný chléb a zjistíte, že budete chtít ke svačině i jiné druhy.
Existuje mnoho druhů pečiva
Mezi bagetami, slaným i sladkým pečivem můžete najít i nejrůznější druhy chleba. Chléb je jedním z nejoblíbenějších druhů pečiva, který můžete použít na lahodnou svačinu pro sebe i své děti. Objevte ty nejlepší druhy chleba a vychutnejte si dobrou a zdravou svačinu.
Prvním skvělým druhem chleba je ten s lněným semínkem. Tento chléb je pečený z celozrnné mouky s příměsí lněných semínek. Semínka mají vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, které jsou známé jako výborné antioxidanty. Jsou prospěšné pro hormonální rovnováhu, a dokonce snižují riziko rakoviny prsu.
Chléb s příměsí ovesných vloček
Výbornou variantou je také chléb s ovesnými vločkami. Ze směsi ovesné mouky a celozrnné pšenice vznikne těsto, které je blahodárné díky vysokému obsahu hořčíku, železa, zinku a vitaminu B1. Taková směs pomáhá snížit hladinu cholesterolu v krvi a stabilizovat i krevní tlak. Reguluje hladinu glukózy.
Pohankový chléb dodá vašemu tělu hořčík
Zdraví prospěšné pečivo je také druh chleba s pohankou. Tento chléb neobsahuje lepek. Je velmi výživný a dokáže skvěle zasytit už při jednom menším krajíci. Kromě blahodárných účinků na glykemický index dodává tělu velké množství hořčíku a napomáhá při srovnání hladiny cholesterolu.
Posledním druhem pečiva, ve kterém najdete mnoho zdravých vláknin, je chléb z prosa. Proso je bezlepkové a má skvělé účinky na lidské zdraví. Takový chléb skvěle zasytí, navíc jeho trávení je mnohem snazší. Chléb z prosa je bohatý na aminokyseliny, železo, zinek, fosfor, mangan a vitamin B1 a B2. Dobře podporuje kvalitu pokožky i růst vlasů.
Zdroj: https://www.tasteatlas.com/50-most-popular-savory-pastries-in-europe