Chutnou polévku lze připravit na nespočet variací. Naše tři tipy dodají každé ten správný šmak

Polévka je grunt! S tímto výrokem nemůže souhlasit jen málokdo. V zimě dokáže zahřát, a to nejen v žaludku, ale i u srdce. V létě si zas můžeme vychutnat různé chladné varianty polévek. Jestli také patříte mezi milovníky tohoto pokrmu, určitě máte i své oblíbené recepty. My vám dnes přinášíme několik tipů, díky kterým budou vaše polévky ještě chutnější.

Správně nakrájená a orestovaná zelenina

Chcete-li uvařit výbornou polévku, musíte si postupně připravovat chutě. Aromatická zelenina, jako je cibule, česnek, celer a mrkev, jsou součástí většiny receptů na polévku. Tato zelenina jemně orestovaná na másle nebo oleji dokonale připraví vaše chuťové pohárky. Než přistoupíte k dalšímu kroku v receptu, ujistěte se, že je zelenina restována dostatečně dlouho, aby byla měkká na skus a dokázala uvolnit své bohaté chutě.

Zdroj obrázku: Freepik

U zeleniny ještě zůstaneme. Když ji krájíte, přemýšlejte o tom, jak chcete, aby byla velká na lžíci. Snažte se, aby kousky zeleniny měly podobnou velikost. I vydatné, rustikální polévky by měly mít dobře nasekanou, přiměřeně velkou zeleninu. Nezapomeňte nasekat také listovou zeleninu, jako je špenát nebo kapusta. Nenasekaná se bude obtížně jíst.

Nepřežeňte to s kořením

Toto pravidlo se týká i takového základního koření jako sůl. Podle toho, jaké přísady do polévky přidáváte, ne vždy víte, kolik soli nebo jiného koření obsahují. Mnoho potravin má vysoký obsah sodíku. Mezi takové patří například konzervované fazole a zelenina, rajčatová pasta apod. Z tohoto důvodu si většinu koření odložte až na konec. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem či jiným kořením.

Zdroj obrázku: Freepik

Nudle nevařte odděleně

Při vaření polévky s nudlemi nebo jiným druhem těstovin nevařte nudle zvlášť. Vložte je do polévky jako poslední přísadu a vařte je do měkka, aby nasákly chuť polévky. Nudle, které se vaří samostatně, postrádají chuť a po přidání do polévky by se mohly rozpadnout.

Pozor, platí tu jedna výjimka: pokud plánujete polévku zamrazit, nudle nepřidávejte. Přidejte je, až bude polévka opět rozmrazená a přivedena k varu. Nudle tak budou chutnat mnohem čerstvěji.

Zdroj: https://www.simplyrecipes.com/easy_ways_to_make_a_better_pot_of_soup/