Dát do bramboráku jednu z nejobyčejnějších ingrediencí je sázkou na jistotu. Zlepší chuť, křupavost a hlavně nic nestojí
Bramboráky, bramborové placky, strouhance nebo třeba křápance. To vše jsou názvy pro jedno známé a také populární jídlo, které si mohou dát i vegetariáni. Recept na základní těsto zná každý. Patří do něho brambory, vejce, mouka, majoránka a česnek. Je však ještě jedna přísada, kterou moc lidí nepoužívá, a ochuzuje se tak o velmi zajímavý chuťový zážitek.
Co přidat? Zkuste cibuli
Většina lidí se drží svého oblíbeného receptu a ani je nenapadne přidat do bramboráků něco navíc. To ale může být škoda. Zvláště když mluvíme o možnosti přidat do něho cibuli. Ta jídlo pochopitelně nijak neprodraží, jelikož kdo má štěstí, může ji v akci koupit i pod deset korun za kilo. A i s takto levnou surovinou lze nadělat hodně parády. Jak pokud jde o celkovou chuť, tak třeba i o lepší křupavost.
Možnosti jsou různé
Použít cibuli do bramboráků lze různými způsoby. Nejjednodušším postupem je její nastrouhání podobně jako u brambor. Ideální je nastrouhat ji najemno a potom přidat do těsta. V něm bude mít vliv především na zajímavou, lehce štiplavější chuť bramboráků.
Druhou možností je cibuli nakrájet nahrubo. Takto připravené kousky se následně také vmíchají do těsta. Nejenom že cibule těsto zajímavě ochutí, ale při kousnutí lze v soustu cítit cibuli přiznanou, což i příjemně zakřupe a pochopitelně zachutná.
Pro koho nejsou bramboráky jenom obyčejným rychlým jídlem, může zkusit variantu se smaženou cibulkou. V takovém případě se cibule nakrájí a následně se prudce smaží v dostatečném množství oleje. Dá se předtím také lehce obalit v mouce. Poté ji stačí nechat okapat a opět zamíchat do těsta.
Zbytek tak, jak jste zvyklí
Celý postup přípravy bramboráků zůstává až na fázi přidání cibule zcela stejný. Není se tedy třeba bát jakýchkoliv složitostí a vzhledem k ceně této základní suroviny ani toho, že by se jídlo jakkoliv prodražilo. Přitom chuťově nebude mít konkurenci.
Zdroj: Life Hacks