Knedlicky1

Dokonalé knedlíčky pro každou polévku či k masu: jednoduše z několika mála ingrediencí

Knedlíčky jsou chutným doplňkem silného hovězího nebo kuřecího vývaru, ale také přílohou k různým typům masových pokrmů. Zvlášť dobré jsou s dušeným masem. Jejich nespornou výhodou je, že jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Díky tomuto receptu získáte nadýchané knedlíčky pouze ze čtyř ingrediencí!

Nadýchané knedlíčky snadno a rychle

Tento jednoduchý recept na knedlíčkové těsto je podobný sušenkovému těstu, ale místo válení, vyřezávání a pečení se přímo vloží nebo nakape do horké tekutiny. Knedlíčky se pak dusí nebo vaří přímo v polévce nebo například u dušeného masa.

Zdroj obrázku: Freepik

Ingredience:

  • 2 šálky polohrubé mouky,
  • 4 čajové lžičky prášku do pečiva,
  • 1 šálek mléka nebo vody,
  • 1 čajová lžička soli,
  • polévka, dušené maso nebo jiný pokrm, do kterého vložíte knedlíčky.

Postup:

Mouku, prášek do pečiva a sůl prosejeme společně ve velké míse. Přidáme mléko (nebo vodu) a promícháme. Směs můžete dochutit i petrželkou nebo pažitkou. Těsto by mělo být dostatečně tuhé, aby šlo nabrat lžící a mohlo lehce sklouznout do polévky.

Jakmile je maso nebo polévka téměř hotová, nalijte k ní lžící těsto. Zakryjte pokličkou a vařte 10–‍15 minut, podle velikosti knedlíčků. Pokud si nejste jisti, jestli jsou knedlíčky hotové, píchněte do nich párátko. Jestliže bude čisté, jsou hotové a můžete začít servírovat.

Zdroj obrázku: Freepik

Je možné knedlíčky převařit?

Pokud knedlíčky přidáte do polévky příliš brzy a vaří se mnohem déle než 15 minut, začnou se rozpadat. Chcete-li zajistit dobře uvařené knedlíčky, nastavte si časovač a neodkrývejte pokličku. Polévka by měla zůstat přikrytá, aby se mohla nahromadit pára, která uvaří vrchní část knedlíčků, zatímco spodní část se bude vařit v tekutině.

Může se těsto na knedlíčky zamrazit?

Ačkoli je nejlepší, když si vyrobíte pouze tolik těsta, kolik spotřebujete, lze knedlíčky vyrábět ve velkých dávkách a zamrazit je pro budoucí použití. Těsto rozdělte na jednotlivé porce a rychle zmrazte na plechu nebo ve formě na muffiny. Poté je vložte do mrazicího sáčku. 

Zdroj: https://www.tablespoon.com/recipes/light-and-fluffy-dumplings/0e655339-687f-4fb9-b71b-0d4043d5e40e