Dokonale nadýchané palačinky, které se rozplynou na jazyku: postačí jediná ingredience
Každá rodina má svůj osvědčený recept na přípravu palačinek, které chutnají dětem a dospělým k snídani, k obědu i namísto dezertu či večeře. Palačinky jsou ideální jídlo, protože jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne úplně každý. Navíc nadýchaným a lahodným palačinkám opravdu neodolá nikdo, tím spíše, když jsou plněné domácí marmeládou, doplněné o sezónní ovoce nebo potřené nutelou. A jak docílit toho, aby byly palačinky co nejjemnější? Stačí přidat namísto mléka a podmáslí tajnou ingredienci!
Palačinky s tvarohem, cukrem i smetanou
Jak je máte rádi u vás doma? Tenké kulaté palačinky z mouky, mléka, droždí a vajec jsou oblíbenou snídaní v mnoha rodinách o víkendech, kdy se podávají s tvarohem a marmeládou nebo naopak s cukrem a čerstvým ovocem a kysanou smetanou. Bývají též oblíbené ve variantách se skořicí nebo hřebíčkem nebo namáčené do rumové směsi s cukrem. V některých oblastech se podávají s nastrouhanými jablky a rebarborou nebo se zavařenými švestkami.
Mnoho receptů, ale tajná ingredience jen jedna
Na internetu nebo v kuchařských knihách se nachází rozličné recepty na palačinky. Nehledě na ingredience, palačinky jsou velmi snadné na přípravu. Někdy se pro přípravu používá pro dosažení nadýchaného vzhledu droždí, pak připomínají více lívance, přičemž se droždí smíchá se lžičkou cukru a půl sklenicí vlažného mléka, přidá se rozpuštěné máslo nebo margarín, rozšlehaná vejce a mixuje se dohladka spolu s moukou. Namísto mléka je možné použít také kefír nebo ještě jogurt.
Nadýchané palačinky díky bílému jogurtu
Ano, onou tajnou ingrediencí je obyčejný bílý jogurt, díky kterému budou palačinky jemňoučké a nadýchané. Na palačinky podle tohoto receptu budete potřebovat:
- 1 bílý jogurt,
- 3 vejce,
- 1 šálek mouky,
- 1 lžičku jedlé sody,
- rostlinný olej na smažení.
Jednoduchá příprava během chvilky
V misce se smíchá jogurt spolu s rozšlehanými vejci a směs se dokonale promíchá. Poté se přisype prosátá mouka a jedlá soda, opětovně se směs dobře rozmíchá.
Na pánvi se rozehřejí asi dvě lžíce oleje a palačinky se smaží z obou stran dozlatova. Podávají se dle chuti pomazané marmeládou, s ovocem nebo jen posypané moučkovým cukrem.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/yogurt-pancakes/