
Dokonalý jablečný koláč dokáže upéct každý. Klíčem je správně připravené ovoce
Jablečný koláč rozhodně patří mezi nejoblíbenější pokrmy z jablek. Téměř každý z nás ho miluje a domácí příprava je vždy velkou odměnou. Vaše kuchyň totiž bude nádherně vonět a navíc si vychutnáte vynikající koláč. Dnes pro vás odhalíme spolehlivý trik, díky kterému bude koláč mnohem lepší. A vždy se dočkáte lahodného, jemného a nadýchaného koláče z jablek.
Jedna důležitá chyba, která zničí celý koláč
Chuť a strukturu jablečného koláče překvapivě ovlivňuje kvalita jablek. Nesprávně připravená spodní část koláče kvůli tomu bude nedopečená a nepříjemně vlhká. Musíte si proto zapamatovat, že nikdy nesmíte dávat do koláče syrová nebo tvrdá jablka. Ovoce bude nedopečené a těsto vám spadne. A to nechce profesionální ani amatérský pekař.
Jablka na jablečný koláč musíte předem tepelně upravit. Jablka můžete povařit ve vroucí vodě přibližně 10 minut, osmažit, zapéct nebo podusit se skořicí. Jestli chcete mít na stole dokonalý jablečný koláč, musíte jablka správně zahustit. Když to neuděláte, ovoce při pečení pustí příliš mnoho vody a konečný výsledek bude příliš řídký a vlhký.

Jak zahustit jablka na koláč?
K jablkům jednoduše přidejte bramborovou mouku. Stačit bude 1 polévková lžíce na kilogram ovoce. Díky tomu bude mít náplň koláče správnou texturu a nebudete mít problém s rozmočeným dnem koláče. Když to uděláte správně, koláč se nebude po vytažení z trouby rozpadat a vy si vychutnáte nejen vynikající, ale také krásný koláč.
Jednoduchý trik, díky kterému získáte vždy dokonalý jablečný koláč
Bramborová mouka není jediným trikem, který můžete použít při výrobě jablečného koláče. Důležitá věc, o které většina lidí neví, je ta, že hmota by se neměla nalévat přímo na těsto. Nejdřív musíte upéct spodní část koláče v troubě po dobu 10 minut. Před pečením propíchejte těsto vidličkou, zakryjte pečicím papírem a navrch dejte fazole, hrách nebo cizrnu. Na předpečený korpus můžete nalít jablečnou náplň. Koláč díky tomu bude mít úplně jinou strukturu i chuť.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/apple-pie/