Doma vyšlehanou šlehačku nic nenahradí. Na její přípravě není vůbec nic těžkého
Existuje vůbec někdo, kdo nemá rád šlehačku? Je opravdu těžké najít někoho, kdo by ji alespoň neochutnal. Víte, že si šlehačku můžete sami udělat doma? Rozhodně je to lepší varianta než jít do obchodu a koupit si ji. Domácí šlehačka je tím nejlepším, pokud máte chuť na něco sladkého. Můžete si ji přidat na zmrzlinu nebo do jiných dezertů.
Jak si ušlehat tuhou smetanu?
Ušlehat šlehačku není nic těžkého, ale musíte dbát na několik pravidel. Krém musí být dostatečně vychlazený, aby se vám s ním dobře pracovalo. V lednici by měl zůstat i několik dní. Přístroj, kterým budete šlehačku míchat, musí mít nižší než pokojovou teplotu. Vyplatí se používat kovové nebo skleněné nástroje.
Důležitý je také výběr krému. Čím více procent tuku bude obsahovat, tím lepší. Pro ty, kteří chtějí držet dietu, možná šlehačka nebude vhodná, ale hledejte takové, které mají 30 % tuku nebo více. Pokud zvolíte lehkou smetanu, sice bude také dobrá, ale nedosáhnete požadované konzistence. Šlehání navíc může trvat o něco déle, což není dobré pro netrpělivé lidí.
Na šlehání je nejlepší mixér
Na šlehání používejte mixér, který vám usnadní spoustu práce. Nejdříve dejte plnou rychlost, po dvou minutách snižte výkon. Mezitím můžete přidat moučkový cukr, kakao nebo citronovou šťávu. Ale jak poznáte, že je smetana dobře našlehaná? Nevyteče, když otočíte misku s jejím obsahem. Někdy je velmi těžké to poznat, a pokud skončíte dříve, už šlehačku nebudete mít dokonalou.
Smetana se na druhou stranu nesmí šlehat moc dlouho, jinak z ní vznikne máslo. Pokud se vám nepovede, nemusíte zoufat. Můžete ji dát chladit, přidat trochu soli a znovu šlehat. Jestli máte strach, že šlehačku pokazíte, můžete přidat mascarpone, které krém zahustí. Sice bude šlehačka chutnat jinak, ale chuť nebude horší. Pokud vám takto připravená šlehačka nebude chutnat, můžete ji využít do sladkých dezertů, nebo do ní přidat ovoce.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-whip-cream