
Domácí máslo je chutnější a levnější. Ve sklenici je hotové za chvíli
Máslo se v poslední době stalo luxusní záležitostí. Ukazuje se však, že na másle můžete ušetřit. Existuje jednoduchý recept na výrobu doma. Vše, co potřebujete, je smetana a sklenice. Domácí máslo je velmi chutné a mnohem levnější než to z obchodu.
Luxusní záležitost
Máslo v poslední době rapidně zvýšilo svou cenu. Kvůli tomu se však oblíbené pochoutky nemusíme vzdát. Zejména pokud si bez tohoto doplňku neumíme představit čerstvý chléb. Kvůli rostoucím cenám se mnozí z nás rozhodnou pro levnější náhražky másla. Stojí za to vědět, že si jej můžeme připravit i sami. Díky tomu můžeme ušetřit spoustu peněz.
Na webu najdeme spoustu triků, jak připravit domácí máslo. Na přípravu domácího másla stačí smetana a sklenice. Nalijte 30procentní smetanu do sklenice. Nesmí přesáhnout polovinu velikosti sklenice. Sklenici roztočte a několik minut intenzivně protřepávejte. Po několika minutách vytáhněte hotové máslo z nádoby a na chvíli přeneste do studené vody. Potom máslo stiskněte, aby nebylo příliš vodnaté. A teď je máslo hotové.

Mixér je skvělá pomůcka
Je zde i další možnost přípravy másla. Při této přípravě budete potřebovat mixér. Nalijte smetanu do vysoké misky nebo mísy. Minutu míchejte krém při středních otáčkách mixéru. Přidejte sůl a poté promíchejte nejvyšší rychlostí, dokud se tuková hmota, tedy máslo, neoddělí od smetany. Máslo od podmáslí můžete oddělit přelitím obsahu misky přes sítko. K očištění másla od zbytků podmáslí ho stačí vložit do studené vody.
Máslo je zdrojem mnoha cenných vitamínů, jako jsou A, D, E a K, které podporují správné fungování těla. Konzumací másla dodáváme tělu mnoho minerálů, jako je selen, mangan nebo zinek. Máslo je také zdrojem dobrých trans tuků s antibakteriálními a antiaterosklerotickými účinky. Přestože máslo má pro naše tělo mnoho pozitivních vlastností, nepřehánějme to v každodenní stravě.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com/how-to-make-homemade-butter-in-a-jar-4775151