Donut 3960487 1920

Domácí zlaté a křupavé koblihy jako z pekárny díky jednomu překvapivému triku

Kobliha je velmi oblíbený pokrm zejména u dětí. V oblibě však zůstává i u mnoha dospělých.  Jedná se o sladké pečivo z kynutého těsta, pro které je typická různá variace náplní. Nejčastěji se plní různými druhy marmelád, pudinků nebo čokolády. Zpravidla bývá ještě posypaná bílým moučkovým cukrem. Pro koblihy je typická dozlatova upečená kůrka, která po nakousnutí příjemně křupne.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pro čerstvé koblihy nemusíte chodit jen do pekárny. Existuje mnoho způsobů, jak si výborné koblihy upéct v pohodlí vašeho domova. To si je pak můžete naplnit čím budete chtít. I takové domácí koblihy docela dobře vydrží v uzavřené nádobě a máte se tak pár dní do čeho zakousnout. Že už jste se doma pokoušeli usmažit si vlastní koblihy a nevyšlo to? Říkali jste si při jejich konzumování, že ty z obchodu jsou přeci jen lepší? Pak se asi někde stala chyba. Možná vaše koblihy nejsou tak zlaté a křupavé, a to je právě to, co vám na nich chybí. Pojďme si teď ujasnit, co se s tím dozlatova usmaženým a křupavým povrchem dá dělat. 

Jak na dobré a křupavé koblihy

Pokud se vám toto někdy stalo, pravděpodobně jste nařkli recept, že vám nenabídl správný postup, nebo že se stala chyba v surovinách. Receptem to rozhodně není, proto jej klidně použijte znovu. Existuje ale jeden fígl, který vám zajistí zlaté a křupavé koblihy. Až je budete smažit v hrnci, přidejte k nim pár oloupaných brambor. Koblihy díky nim získají krásnou zlatou barvu a až se zakousnete, krásně křupnou. Možná se vám to nezdá jako dobrý plán, ale vyzkoušejte a uvidíte. Kvůli pár bramborám moc nezchudnete a výsledek rozhodně stojí za to. Pak už se nebudete muset trápit s tím, proč jsou koblihy z obchodu lepší a chutnější. U všeho platí, že čerstvé a domácí je vždy nejlepší. 

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Hlavně pak brambory nasáklé olejem nekonzumujte, raději je vyhoďte. Tak přemaštěné brambory by vám udělaly akorát neplechu v zažívání.