Drůbeží maso je jako stvořené pro kulinářské umění. Vyzkoušejte ty nejlepší marinády
Mnoho lidí miluje drůbež. A někteří jiné maso ani nekupují. Jeho výhody jsou pro tělo totiž velké. Nezatěžuje organismus, nezpůsobuje vysoké množství kyseliny močové v těle a obsahuje také velké množství minerálních látek. Na druhou stranu byste se ale měli mít na pozoru, jakou drůbež kupujete a odkud drůbež vlastně pochází. Jednoduše řečeno, je třeba vždy koupit co nejkvalitnější kuře či jinou drůbež. Nejlépe z domácího chovu či farmy, kterou již znáte a víte, čím je drůbež krmena.
Drůbeží maso
Drůbeží maso je křehké a rychle hotové. Jeho dokonalou chuť můžete zvýraznit například marinádami. Přichystejte si marinádu a vložte do ní maso na celou noc. Marináda nemusí být nutně z oleje a koření, ale klidně i zakysané smetany, koření, kečupu a hořčice. Lahodná marináda, která dodá masu dokonalou chuť.
Po přinesení domů
Kuřecí maso, které přinesete z obchodu domů, nikdy neskladujte v lednici. Pokud to tak uděláte, budou se v něm množit bakterie. Doporučujeme ho ihned umýt, usušit a marinovat. Nebo jej vybalte z fólie a umístěte do mrazáku v krabičce či mikrotenovém pytlíku.
Víno a drůbež jsou dokonalé
I takové červené nebo bílé víno je pro drůbež dokonalou marinádou. Vyzkoušejte například sklenici suchého bílého vína se čtyřmi polévkovými lžícemi olivového oleje, pěti stroužky česneku, citronovou kůrou a tymiánem. Do vzniklé směsi vložte maso na několik hodin a poté opékejte na grilovací pánvi. Maso pustí šťávu, kterou si zachytíte a můžete ji podávat k bramborám – dokonalá chuť.
Drůbež a ovoce
K drůbeži dokonale pasuje i ovoce, především sladká jablíčka, hrušky, ale také kyselé citrony. Poduste maso na másle a kari, ke konci přidejte jablka nebo hrušky a chvíli poduste. Delikátní oběd je za malou chvíli na světě a je nanejvýš chutný. K tomu přidejte brambory na jakýkoliv způsob.
Zdroj: https://www.quickanddirtytips.com/house-home/food/7-tips-for-cooking-poultry-like-a-pro