
Houby jsou výborné na sto způsobů. Některé kombinace ale zatíží trávení na dlouhé hodiny
Houby jsou velmi zdravé a měly by se dostat do našeho jídelníčku. Některé kombinace bohužel nejsou nejlepší pro trávení. Existují přísady, které zvýrazní chuť hub a usnadní jejich trávení, ale jiné suroviny budou fungovat přesně naopak. Podívejte se, kterých kombinací byste se měli držet při vaření, abyste necítili tíhu hub v žaludku příliš dlouho.
Jak nejlépe kombinovat houby?
Houby jsou pro naše tělo poměrně těžko stravitelné. Z tohoto důvodu byste se měli naučit, jak je správně připravit a minimalizovat tuto vlastnost. Díky tomu se po konzumaci hub budete cítit lehce a žaludek nebude mít tolik práce s jejich zpracováním. Pomoci mohou některé bylinky, které používáme při vaření.
S houbami byste měli vždy kombinovat tymián, rozmarýn, saturejku, majoránku, jalovec nebo kmín. Všechny jmenované bylinky podporují trávení. Zároveň s nimi dodáte pokrmům chuť a vůni. Z tohoto důvodu byste si měli bylinky přichystat vždy, když budete připravovat houby na jakýkoli způsob. Nezáleží na tom, jestli je přidáte do polévky, omáčky, nebo k pečenému masu.

Udělejte houby snadno stravitelné
Zkušení houbaři radí houby před dalším zpracováním uvařit. Tepelná úprava zajistí, že zmizí některé látky, které mohou způsobit náročné trávení. Většinu hub stačí povařit ve vroucí vodě od 10 do 35 minut. Na menší exempláře vám postačí jen 10 minut, zatímco větší hřiby nebo lišky budou potřebovat více času.
Toto spojení s houbami strávíte nejrychleji
Těžko stravitelné houby byste měli také kombinovat s lehkými produkty. Tím docílíte rychlejšího trávení, protože tělo se soustředí pouze na houby a nebude se muset zdržovat s dlouhým trávením dalších potravin. Zkuste houbovou omáčku s rýží, obalované houby s bramborem nebo dušenou zeleninou. Vyvarujte se kombinací hub s masem nebo smetanou. Trávicí systém bude potřebovat mnohem delší dobu, aby se s jídlem vypořádal.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/the-healthy-way-to-cook-mushrooms-according-to-science-245960