Jednoduchá změna v receptu může z vepřových kotlet vytvořit netradiční pochoutku
Vepřové kotlety jsou oblíbeným pokrmem v mnoha českých domácnostech. Neznáme snad muže, kterému byste neudělala radost takovým receptem. Pojďte s námi obohatit tento oblíbený pokrm a zabodujte u stolu s rodinou ještě o něco více!
Změna v receptu je malá, ale méně někdy znamená více
S takovou změnou uděláte radost celé vaší rodině a všichni se budou olizovat ještě hodinu po jídle. Nevěříte? Pak zkuste náš skvělý recept na fantastické vepřové kotlety. Na přípravu kotlet si připravíme:
- vepřové kotlety
- dvě vejce
- sklenici pšeničné mouky
- granulovaný česnek
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Kotlety si nejdříve připravíme vedle pánve. Nešetříme solí, pepřem ani granulovaným česnekem. Poté kotlety obalíme v mouce tak, aby byla mouka po celém povrchu kotlety. Vedle si do hlubokého talíře rozklepneme dvě vejce, které lehce osolíme a rozmícháme tak, aby se propojil žloutek i bílek dohromady. Kotlety obalené v mouce ponoříme do vejce a poté opět obalíme v mouce. Tento styl obalování možná znáte od klasických řízků, kde používáme také strouhanku. Tu ale u kotlet tentokrát vynecháme.
Smažení zabere pár minut
Na pánvi si dostatečně rozehřejeme olej nebo máslo. Kotlety smažíme pomalu, až jejich povrch úplně zezlátne. Po osmažení kotlety vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, která vsákne přebytečný olej. Zbavíme se tak přebytečného tuku, který rozhodně k dokonalému pokrmu již nepotřebujeme.
Tyto výborné kotlety podáváme například s vařeným šťouchaným bramborem obohaceným o osmaženou cibulku. K pokrmu také můžeme přidat majonézu či jiný chutný dresink. Přejeme vám dobrou chuť!