Jednoduchá změna v receptu může z vepřových kotlet vytvořit netradiční pochoutku

Vepřové kotlety jsou oblíbeným pokrmem v mnoha českých domácnostech. Neznáme snad muže, kterému byste neudělala radost takovým receptem. Pojďte s námi obohatit tento oblíbený pokrm a zabodujte u stolu s rodinou ještě o něco více!

Změna v receptu je malá, ale méně někdy znamená více

S takovou změnou uděláte radost celé vaší rodině a všichni se budou olizovat ještě hodinu po jídle. Nevěříte? Pak zkuste náš skvělý recept na fantastické vepřové kotlety. Na přípravu kotlet si připravíme:

  • vepřové kotlety
  • dvě vejce
  • sklenici pšeničné mouky
  • granulovaný česnek
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
Zdroj obrázku: Pixabay.com

Kotlety si nejdříve připravíme vedle pánve. Nešetříme solí, pepřem ani granulovaným česnekem. Poté kotlety obalíme v mouce tak, aby byla mouka po celém povrchu kotlety. Vedle si do hlubokého talíře rozklepneme dvě vejce, které lehce osolíme a rozmícháme tak, aby se propojil žloutek i bílek dohromady. Kotlety obalené v mouce ponoříme do vejce a poté opět obalíme v mouce. Tento styl obalování možná znáte od klasických řízků, kde používáme také strouhanku. Tu ale u kotlet tentokrát vynecháme.

Smažení zabere pár minut

Na pánvi si dostatečně rozehřejeme olej nebo máslo. Kotlety smažíme pomalu, až jejich povrch úplně zezlátne. Po osmažení kotlety vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, která vsákne přebytečný olej. Zbavíme se tak přebytečného tuku, který rozhodně k dokonalému pokrmu již nepotřebujeme.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Tyto výborné kotlety podáváme například s vařeným šťouchaným bramborem obohaceným o osmaženou cibulku. K pokrmu také můžeme přidat majonézu či jiný chutný dresink. Přejeme vám dobrou chuť!