Její metoda přípravy ledové kávy je naprosto unikátní. Stačí jí několik správně zmražených kostek
Ledová káva je v horkých letních dnech velmi populární nápoj, který si mnozí nedokážou odpustit. Oproti klasické horké kávě není důvod mít obavy z toho, že se po vypití šálku začneme výrazně potit, jelikož tělo zevnitř ohřejí první doušky. Ledová káva je tedy dobrou volbou ve chvíli, kdy se chceme osvěžit, ale i ve chvíli, kdy tělu zároveň potřebujeme dodat kofein.
Klasická metoda přípravy není ideální
Jak si standardně ledovou kávu připravit? Základem je káva klasická. Tedy namletá kávová zrna zalitá horkou vodou. Do základu se poté přidá mléko a dále kostky ledu. Nevýhoda tohoto postupu je ta, že horkou uvařenou kávu s pár kostkami ledu jenom těžko dokonale ochladíme. A tak místo ledové kávy máme spíše kávu vlažnou, či nápoj pokojové teploty. Tento problém se však dá vyřešit.
Uvařte kávu a nechte ji chladnout
Jaký je ten správný postup, jak si připravit domácí ledovou kávu a nebát se toho, že by snad po přípravě neměla tu správnou teplotu? První kroky jsou stále stejné. Jako první se uvaří káva. Nikoliv jenom jeden šálek, ale hned několik porcí. Takto se nechá chvíli chladnout a poté se přelije do formiček na led. A ty zamíří do mrazáku. Milovníci tohoto nápoje by rozhodně neměli zůstávat jenom u jedné jediné formy, ale měli by jich mít připravených hned několik.
Stále ledová
Výhoda tohoto postupu je v tom, že základ, tedy onen kávový nápoj, nebude při přípravě horký, ale bude dokonale ledový. Postup je tedy následně velmi jednoduchý. Stačí vyndat několik kostek ledu – dle potřeby síly kávy. Ty vhodit do sklenice a zalít mlékem. Následně už stačí jenom počkat, až se kostky rozpustí a vše důkladně zamíchat. Pro dosažení ještě chladnější teploty stačí přihodit několik kostek běžného ledu. A v tu chvíli je dokonalá a ledově studená káva hotová. Na teplé horké dny, nejenom pro osvěžení, není nic lepšího.
Zdroj: Life Hacks