Její způsob dělání palačinek mnozí obdivují. Zkrátí přípravu minimálně na polovinu a ušetří práci
Palačinky jsou pochoutkou, ale mnoho lidí se vyhýbá jejich přípravě. Důvod je celkem jednoduchý. I když na těsto je třeba jenom pár ingrediencí, samotná jeho příprava je poměrně náročná a komplikovaná. Zašpiní se nádobí a čas v kuchyni, trávený při přípravě, není nejkratší. A do toho se přidávají další negativa, jako je nutnost úklidu, či přemýšlení nad uchováním zbylého těsta. Všechno negativní se ale může eliminovat díky jednoduchému triku.
Těsto nedělejte v míse
Většina lidí dělá palačinky stále stejným způsobem. Vezmou si ingredience, připraví si mísu a v ní těsto následně chystají. Zašpiní se u toho mnoho nádobí a při míchání mnohdy i kuchyňský robot. Mísa se proto nejeví jako ideální pomocník na přípravu. Lepší je ji nahradit. Ale čím? Pomůže klasický shaker, který dnes koupíte jak ve fitness obchodě, tak například i v obchodě s kuchyňskými potřebami.
Důkladně protřepat
Všechny ingredience na palačinkové těsto by tedy neměly končit v míse, ale stačí je pouze připravit do shakeru. Ten už jenom zavřete a poté směs důkladně protřepete. Všechny ingredience se propojí a za pár desítek vteřin máte připraveno těsto na palačinky. Nezašpinil se ani jediný kus nádobí a vaše kuchyně je také dokonale čistá.
Přímo na pánev
Když je těsto v shakeru hotové, není třeba ho kamkoliv přelévat, nebo přemísťovat. Stejně tak není třeba ani naběračka, nebo jiné náčiní. Přímo ze shakeru stačí těsto v požadovaném množství nalévat na pánev s trochou oleje. A kdo je zručný, nepotřebuje ani obracečku, jelikož palačinky na pánvi otočí jedním správným pohybem. A takto lze je nachystat množství, které potřebujeme. A co když těsto zbyde? Ani to není žádný problém, jelikož stačí zavřít víčko shakeru a ten umístit do lednice. A palačinky si dodělat třeba druhý den, těsto by takto mělo bez větších problémů krátkodobě vydržet.
Zdroj: Life Hacks