
Klasický řízek ozvláštní netradiční strouhanka. Vpusťte do kuchyně nové chutě
Přijde vám klasická strouhanka nudná? Bloudíte křížem krážem po internetu a hledáte, jakou strouhanku použít na váš netradiční řízek? Chcete udělat své drahé polovičce radost? Nebo držíte štíhlou linii a máte chuť na zdravější variantu? Vyzkoušejte nevšední a netradiční strouhankovou směs, která vytvoří z obyčejného vepřového i kuřecího masa nevšední chuťový zážitek. Možností na takové strouhankové směsi je spoustu. My vám rádi představíme čtyři nejlepší. Jakmile je ochutnáte, věřte, že kalorickému a nezdravému řízku v tradičním trojobale dáte sbohem.
Arašídová strouhanka
Arašídová strouhanka bude vhodná nejlépe pro kuřecí maso, ale ani na vepřovém nebude špatná. K takovému masu připravte pečené brambory a uvidíte, jak si vaše rodina pochutná. Připravte si deset gramů slaných krekrů, pět gramů nasekaných arašídů a špetku nastrouhané limetkové kůry. Vše smíchejte dohromady. Množství surovin si zvolte podle množství přichystaných plátků masa.

Mexická strouhanka
Rozdrťte deset gramů chipsů, nejlépe kukuřičných nachos, a smíchejte je s pěti gramy restované cibule a s čtvrtkou nasekané chilli papričky. Obalte ve směsi maso a je to.
Chorvatská strouhanka
Nakrájejte na velmi malé kostičky uzenou slaninu a opražte ji. Poté ji smíchejte s pěti gramy velmi jemně nasekaných hub a se čtyřmi lžícemi nasekané petrželky. Tuto směs nechte vychladit a poté ji smíchejte s deseti gramy strouhanky z grahamového rohlíku.

Kukuřičná strouhanka
Nastrouhejte na jemné straně struhadla parmezán a smíchejte ho s deseti gramy kukuřičné krupice. Umyjte dvě větvičky čerstvého rozmarýnu, odtrhněte pouze lístečky a nasekejte je ke kukuřičné strouhance.
Jak obalovat
Připravte si plátky masa, lehce je naklepejte a osolte. Nyní můžete maso obalit jako v běžném trojobale nebo můžete maso naložit do zakysané smetany s rozšlehaným vejcem, nechat do druhého dne odležet a poté pouze obalit ve zvolené strouhance a vložit na pečicí papír do trouby.