Kombinace některých potravin tělu vůbec neprospěje. Jídlo ztratí své nejcennější složení

Některé druhy potravin by se neměly mezi sebou kombinovat, protože by tím ztratily cenné živiny a další potřebné látky, které tělo potřebuje. Je tedy vhodné si před sestavením jídelníčku zjistit, jaké potraviny nejsou vhodné jíst společně a jaké byste neměli kombinovat, protože to není dobré pro tělo.

Nemíchejte do čaje med a rybu nejezte s brokolicí

Jestli do horkého čaje přidáte med, zničíte tím jeho léčivé vlastnosti – již nebude vhodným antibiotikem a ztratí se protizánětlivé vlastnosti, které med má. Jestli máte chuť na rybu a zároveň na brokolici, není vhodné tyto dvě potraviny míchat dohromady. Brokolice je totiž plná látek, které zamezí vstřebávání jódu z ryb do těla. Tím pádem budete mít v těle nedostatek jódu, což postupem času může znamenat zdravotní problémy.

Okurka by se zase neměla míchat s rajčaty, i když to tak mnoho lidí dělá, protože si nejčastěji mícháme salát z okurek, rajčat a paprik. Okurka ale obsahuje látku askorbinázu, což je enzym oxidující vitamin C. Jestli přesto chcete tyto dva druhy zeleniny kombinovat, je nutné okurku pokapat citronovou šťávou.

Zdroj obrázku: Freepik

Některé potraviny sice můžete míchat, ale nedostanete do těla potřebné vitaminy

Každé tělo je sice jiné, ale každé potřebuje dostatečný počet minerálů, vitaminů a dalších cenných živin a látek. Proto je vhodné sledovat, co jíte a jak máte sestavený jídelníček. Je možné obrátit se na odborníka, protože ten bude přesně vědět, jaké vitaminy vám scházejí a co naopak musíte doplnit, abyste se dobře cítili.

Někdo si ale jídelníček sestaví svépomocí. Je to také varianta, a pokud budete opravdu hubnout a nabírat svaly podle svých představ, budete vědět, že to funguje. Postupně si zvyknete na to, co vaše tělo potřebuje, a podle jeho signálů, které vyšle, budete přesně vědět, jaké potraviny máte konzumovat.

Zdroj: https://www.india.com/lifestyle/5-harmful-food-combinations-you-must-avoid-2395160/