Chleb1

Krajíc chleba je výborný nejen k jídlu. Doma najde další skvělá využití

Chleba známe jako základní potravinu, na které si každý den pochutnává většina z nás. Krásně voní, zasytí a možná dietářkám se po něm stýská. Takový chléb může být žitný, bílý, celozrnný či jiný, stále má ale jednu vlastnost, a tou je zasycení strávníka. My bychom vám rádi představili, jak lze chléb využít k jiným účelům.

Obrazy budou opět čisté

V dnešní době je velmi populární mít obývací pokoj propojený s kuchyní. Má to jistě velké množství výhod, ale také nevýhod. Mezi nevýhody jistě patří mastnota z jídel usazená na policích nebo na nástěnných obrazech. V takovém případě vám skvěle poslouží plátek chleba. Přes mastná místa na obrazech přejíždějte a poťukávejte krajícem chleba – absorbuje do sebe mastnotu z obrazu. 

Zdroj obrázku: Freepik

Semiš jako nový

Především semišový kabát nebo semišové boty můžete mít jako nové, čisté a krásné. Bude stačit, když nakrájíte kůrku chleba na menší kousky a necháte je proschnout, ale ne úplně. Jakmile zaschne, otírejte kůrkou o boty nebo kabát či kabelku, věci budou jako nové a čisté.

Na připálený zápach

Jistě každému z nás se už někdy podařilo nějaké to jídlo připálit. Jak jistě víte, když se jídlo připálí, získá nepříjemnou příchuť a je nepoživatelné. Existuje jednoduché řešení, které vám pomůže s připálenou rýží či bramborami, abyste po připálení nemuseli přílohu vyhazovat. Pokud máte rýži nebo brambory připálené ke dnu hrnce, vypněte sporák a položte na ně krajíc chleba. Nechte patnáct minut působit a poté chléb vyhoďte. Krajíc do sebe absorbuje veškeré pachy a příloha bude opět poživatelná, ovšem, jen z horní části.

Zdroj obrázku: Freepik

Už žádný zápach v lednici

Česneková pomazánka, ryba, salám, paštiky, do toho zelenina – veškeré druhy potravin v lednici tvoří ne příliš voňavé pachy. Když se pachy zkombinují, jediné, co vždy pomůže, je ocet. Jenže ten bohužel nemůžete vlít přímo do lednice a zavřít. Pomocí octa lednici umyjete, ale efekt je chvilkový. Nejlepší tedy bude, pokud použijete misku, položíte do ní krajíc chleba a nalijete na něj trochu octa. Po týdnu buď chléb vyhoďte, nebo ho vyměňte za nový.   

Zdroj: https://www.onegoodthingbyjillee.com/things-you-can-do-with-a-slice-of-bread/