Chicken Fillet With Gnocchi Mushroom Sauce

Králík ve smetanové omáčce podávaný s domácími noky a červenou řepou oslní každého

Králičí maso se na talíři neobjevuje tak často jako za starých časů. Je to ale škoda, toto maso je velmi chutné a je vhodné i pro ty, kteří si hlídají svou váhu a zdravý jídelníček. Poradíme vám zajímavý recept na králíka ve smetanové omáčce, podávaného s domácími bramborovými noky a červenou řepou. Jakkoliv neobvykle tato kombinace zní, je to velká dobrota!

Ingredience:

  • 1 králík,
  • 1/2 litru 15% smetany na vaření,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 2 cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • kůra z jednoho citronu,
  • sůl a pepř dle chuti,
  • 1–2 bobkové listy,
  • několik kuliček nového koření,
  • čerstvý rozmarýn,
  • husí sádlo na smažení.

K podávání:

  • červená řepa.

Na noky:

  • 1 kg brambor,
  • 200 g hladké mouky,
  • 1 vajíčko.
Zdroj obrázku: Freepik

Návod na přípravu:

Králíka rozdělte na porce. Oloupejte česnek a prolisujte ho do misky. Smíchejte česnek se solí a pepřem, přidejte strouhanou kůru z citrónu a promíchejte. Touto směsí potřete povrch každé porce.

V hrnci zahřejte husí sádlo a osmažte na něm všechny porce králíka dozlatova. Když je dosmažený, vyjměte maso ven na talíř a nechte v teple odpočinout. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkulaté nudličky. Přidejte je do hrnce po králíkovi a smažte dozlatova. Pak přidejte hladkou mouku, lehce ji orestujte, zalijte smetanou a důkladně rozmíchejte. Pokud by byla omáčka moc hustá, nařeďte ji trochou vody.

Vraťte králíka do hrnce s omáčkou, vhoďte do ní bobkové listy, kuličky nového koření a přiklopte a duste, dokud není maso úplně měkké.

Uvařte brambory a rozdrťte na jemnou kaši. Přidejte vajíčka a mouku a uhněťte těsto. To vyválejte do dlouhých válečků o síle prstu a rozkrájejte je na menší kousky. Vhoďte je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte asi 4 minuty.

Králíka servírujte spolu s bramborovými noky, plátky červené řepy, hlávkovým salátem a plátky ředkviček.

Zdroj: https://www.196flavors.com/italy-gnocchi/