Kuřecí nohy jsou v mnoha zemích považovány za vyhlášenou delikatesu
V Koreji jsou smažené oblíbeným doplňkem k alkoholu. V Mexiku je to jedna ze základních částí polévky a v Jižní Africe se z nich připravuje aromatická omáčka. Ve světě najdeme různé množství receptů, jak připravit kuřecí nohy. V našich zemích však tuto část většinou vyhodíme do koše nebo dáme psům. Není to však chyba?
Běžně používané
Jak jsme zmiňovali, v naší zemi se většinou tato část kuřete jednoduše vyhazuje do koše a nepovažuje se za cennou. V jiných zemích by to považovali za nepřípustné, a darování psovi by dokonce pokládali za urážku. Avšak vize konzumace kuřecích nohou není zrovna nejlákavější a často způsobuje znechucení. Tato reakce však není všude stejná.
V oblastech, jako je Asie, Jižní Amerika a Afrika se zase nepovažují játra a žaludek za hodné konzumace. Lidé, kteří konzumují kuřecí nohy, tvrdí, že chutnají stejně jako kuřecí maso a navíc jsou zdrojem cenných přísad, které dokážou zlepšit stav pokožky, vlasů a nehtů. Kuřecí nohy jsou hlavně bohatým zdrojem kolagenu, který je jednou za základních složek budování většiny tkání a orgánů.
Krásné vlasy
Co se týče kolagenu, jde o protein, který je zodpovědný za srážení krve, posílení kostí nebo hojení ran. Jeho zásluhou je elasticita kůže a elasticita tkání. Tento kolagen je zodpovědný za mladý vzhled pokožky, zdravé nehty a lesklé vlasy. Proto pokud vám záleží na krásných, zdravých a lesklých vlasech, možná byste se měli nad jejich konzumací zamyslet.
Zároveň by se menu, které bude obsahovat kuřecí nohy bohaté na kolagen, mělo doplnit saláty s červeným zelím, paprikou, křenem, květákem nebo brokolicí. Zelenina je bohatým zdrojem vitamínu C, který urychluje a zlepšuje vstřebávání kolagenu. V takové podobě konzumují kuřecí nohy v jiných zemích a pochvalují si je jako pochoutku.
Zdroj: https://www.seriouseats.com/cantonese-chicken-feet-jalapenos-black-bean-sauce-dim-sum-recipe