Polevka1

Kuřecí polévka podle ruského receptu potěší mlsné jazýčky úplně novou chutí

Tradiční kuřecí vývar vás již omrzel a chcete jej uvařit jinak, chutněji, zajímavěji? Vaše buňky se budou rozplývat pod palbou těchto chutí. Uvařte si ruskou kuřecí polévku s kuřecími stehýnky, bramborami, čerstvým zelím, rajčaty a dalšími surovinami. I když se pravá ruská polévka dělá z hovězího masa, ne vždy je tolik času, abyste čekali, než hovězí změkne. Kuře chuť polévky změní, bude lahodná a navíc rychle uvařená. Pomocí ingrediencí, které do vývaru dáte, bude chuť celé polévky jemná a aromatická. A co je jisté, kuřecí vývar s kvalitním kuřecím masem byl vždy jedničkou ve zdravé výživě.

Zdroj obrázku: Freepik

Co bude třeba pro přípravu kuřecí polévky

  • kuřecí stehna 2 kusy,
  • brambory 5 kusů,
  • čerstvé zelí 300 gramů,
  • mrkev 1 kus,
  • rajče 1 kus,
  • zelený hrášek podle chuti,
  • černý pepř 2 kuličky,
  • slunečnicový olej podle chuti,
  • sůl podle chuti,
  • bobkový list,
  • zakysaná smetana podle chuti,
  • čerstvá paprika 1 kus.
Zdroj obrázku: Freepik

Postup vaření

Opláchněte stehna a zalijte je v hrnci vodou. Jakmile začnou vřít, snižte teplotu, dochuťte solí a vařte maso do té doby, než se uvolní od kosti. Když bude maso měkké, vyjměte je z vývaru, nechte mírně vychladnout a poté oberte maso, které nakrájíte na malé kousky. Teď je čas věnovat se zelenině. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky – přidejte k vývaru a vařte patnáct minut. Ihned k bramborám přihoďte nakrájené zelí, nakrájené rajče a čerstvý hrášek. Vařte s bramborami patnáct minut. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Mrkev také očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zároveň omyjte a nakrájejte na tenké proužky i papriku. Takto přichystanou zeleninu opražte na pánvi do změknutí. Jakmile zelenina změkne, dejte ji do polévky i s kuřecím masem, osolte a vařte přibližně pět minut. Zároveň přidejte bobkový list a pepř. A máte hotovo, jednoduché, viďte? Polévku naservírujte do hlubokého talíře, posypte petrželkou nebo pažitkou či medvědím česnekem a doprostřed talíře dejte lžíci zakysané smetany – podávejte s chlebem.   

Zdroj: https://valentinascorner.com/simple-russian-soup/