Prejidani1

Lidé jí často více, než potřebují. Dejte tělu signál, že už má dost

Snažíte se zhubnout, ale stále bojujete s pocitem hladu? Pak pro vás máme nejspíš to nejlepší řešení. Zkuste se na jídlo a váš životní styl podívat trochu hlouběji a naučte se jíst přesně tolik, kolik vaše tělo potřebuje. Tato metoda je velmi účinná a jednodušší, než se může zdát.

Zamyslete se nad tím, jak jíte

Konzumace jídla je u většiny lidí dnešní populace naprosto automatickým procesem. Jíte vědomě? Pokud ne, nejspíš je problém s vaší neschopností redukce váhy právě tady. Zkuste se zamyslet nad tím, co jíte, kdy jíte a hlavně jak jídlo konzumujete. Nejspíš přijdete na to, že v podstatě ani nevíte, jaké jídlo bylo vaše poslední a jak potravina chutnala.

Zdroj obrázku: Freepik

Zkuste jíst očima. Ano, čtete skutečně správně. Jídlo by mělo být vnímáno všemi smysly. Proto se soustřeďte nejen na chuť nebo vůni vašeho jídla, ale také na jeho estetickou stránku. Vaše jídlo by mělo být hezké, barevné a pestré. Než začnete jíst, zkuste se na jídlo chvíli dívat a uvědomte si, co skutečně máte na talíři. Do vašeho mozku tím přijde signál s informací o potravě ještě dříve, než vůbec začnete jíst. A vaše tělo se tak nastaví ještě mnohem lépe na chvíli konzumace.

Je čas na jídlo

Pokud jste si svůj oblíbený pokrm prohlédli, pusťte se do jídla. Kousněte si pomalu a potravinu si v ústech opravdu vychutnejte, klidně ještě na chvíli odložte vidličku a vnímejte každé kousnutí a žvýkání. Díky tomu si nejen vychutnáte váš oblíbený pokrm, ale také vašemu mozku dáte najevo, že je skutečný čas na soustředění se na jídlo.

Zdroj obrázku: Freepik

Všechno ostatní jde stranou

Velkou chybou, kterou dělá drtivá část populace, je sledování televize při jídle. Díky tomu člověk vůbec nemůže vědět a vnímat, co skutečně jí. Vypněte televizi a odložte mobil. Teď je čas skutečně jen na vaše jídlo. Díky tomu ucítíte pocit sytosti mnohem dříve a díky takovému signálu budete skutečně vědět, kdy má tělo dost. Nemusíte ho dál přetěžovat dalšími sousty.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/325258