Lidový recept na hořčičný zábal pomůže s bolavými klouby

Bolesti kloubů postihují zejména osoby starší nad 50 let věku. Tyto obtíže mohou být spojené například s jejich opotřebováním. Připravte si přírodní zábal z hořčičného prášku, který vám dozajista uleví. Vaše tělo vám ve výsledku poděkuje.

Příčiny bolestí kloubů

Mezi nejčastější onemocnění, která způsobují nepříjemné kloubní bolesti, patří revmatoidní artritida, Bechtěrev, artróza, nebo osteoartróza. Nemocní lidé zpravidla užívají na tyto neduhy analgetika s protizánětlivým účinkem. Ta však nemají leckdy pozitivní dopad na žaludek či játra. Myslete na své zdraví a vyzkoušejte přírodní recept našich předků. Hořčičný zábal může také pomoci.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Co potřebujete na hořčičný zábal?

K přípravě léčivé směsi na klouby si obstarejte:

  • 1 velkou lžíci vlažné vody
  • 1 velkou lžíci hořčičného prášku
  • 1 velkou lžíci kuchyňské soli
  • 1 velkou lžíci medu

Příprava směsi a aplikace léčivého zábalu na klouby

Do menší misky si vsypte hořčičný prášek, zalijte ho vlažnou vodou a spolu se solí a medem jej propojte tak, aby vám vznikla homogenní hustější hmota. Tu naneste na oblast, která vás pobolívá a následně omotejte plastovým sáčkem, nebo igelitovou taškou. Na závěr bolavý kloub překryjte teplým šátkem nebo šálou a nechte alespoň 120 minut působit. U léčivé procedury můžete ležet a relaxovat například u dobré knihy či filmu. Nakonec jen vrstvy sejmete, místo opláchnete a můžete se těšit ze skvělých výsledků zábalu. Hořčičnou pastu uchovávejte v chladném a temném prostředí. Ideálně ji umístěte do uzavíratelné sklenice a dejte do lednice. Zde vydrží asi 6 dní, než z ní vyprchají léčivé látky.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Dejte hořčici šanci i v jídelníčku

Hořčice má léčivé vlastnosti, to jste se ostatně přesvědčili i prostřednictvím zábalu na klouby. Proto ji rozhodně dejte šanci i v jídelníčku. Podpoří dobré trávení, zlepší spalování a dodá vitamíny. Skvěle také ochrání před volnými radikály či jinými škodlivými látkami, jelikož je považovaná za antioxidant. Chutná je jak hořčice plnotučná, tak i dijonská, či kremžská. Hodí se prakticky ke každé uzenině.