Loupání vajíček je někdy pro zlost. Díky obyčejné jehle se ale skořápka oddělí hned
Vejce jsou velmi zdravou a plnohodnotnou potravinou. Jednu dobu nebyla vejce příliš doporučována ke konzumaci, jelikož se o nich říkalo, že mají vysokou dávku cholesterolu. Nyní je ovšem známo, že vejce obsahují zdravý cholesterol a také velmi mnoho blahodárných látek pro lidský organismus. Proto se odporučuje jíst je pravidelně alespoň jednou týdně. Jak ale uvařit vejce, aby se skořápka co nejlépe oddělila od samotného vajíčka? Máme jednoduchý trik.
Jak oloupat vejce snadno a rychle
Uvařené vejce se snažíme oloupat tak, aby část vajíčka nešla dolů se skořápkou. Řekneme vám, co dělat, aby vajíčko úplně vypadlo ze skořápky. Pomocí tohoto chytrého triku se naučíte, jak vařit perfektní vejce natvrdo. Než dáte vařit vejce, vyjměte je z chladničky a počkejte, až se zahřejí na pokojovou teplotu. Nyní budete potřebovat jehlu nebo špendlík. V zaoblené části vajíčka vytvořte jehlou malý otvor. Punkce musí být provedena opatrně. Nedělejte příliš hlubokou díru a ujistěte se, že skořápka není prasklá. Nebojte se, vejce nebude vytékat. V této zaoblené části vajíčka je prázdný prostor, který chrání jeho obsah.
Po uvaření vejce zchlaďte
Po uvaření vajec je důležité vyjmout vejce z horké vody. Nejen že tím zajistíte, aby se vejce již nedovářelo, ale také se vám vejce bude lépe loupat. Díky dírce, kterou jste do vajíčka udělali před procesem vaření, se skořápka lehce od vajíčka odloupne. Vejce je vhodné po uvaření a oloupání co nejdříve spotřebovat. Vařené vajíčko vydrží v ledničce vhodné ke konzumaci po dobu maximálně 3 dnů.
Jak skladovat uvařená vejce
Uvařená a oloupaná vajíčka je vhodné skladovat v samostatném jídelním boxu. Box uložte doprostřed lednice, kde je teplota stálá. Není vhodné ukládat vejce na dveře ledničky. Na dveřích ledničky se teplota často mění a to není pro vejce vhodné. Důsledkem změn teploty může být začátek množení bakterií.
Zdroj: https://thestonesoup.com/blog/2010/03/25/the-secret-to-easy-to-peel-boiled-eggs/