Místo do lékárny je lepší zajít na zahradu. Příroda nabízí řešení pro všechny neduhy

Naše babičky se nemohly spoléhat na léky z lékárny. Používaly především sílu přírodních produktů a bylin, které byly nejen levnější a lépe dostupné, ale také mnohem lepší pro organismus. Přírodní přístup k životu i zdraví může posílit imunitu a zachránit před mnoha nemocemi, se kterými byste se jinak museli potýkat. Zde jsou produkty, které by u vás doma neměly chybět.

Černý rybíz a černý tuřín

Plody černého rybízu obsahují hodně vitamínu A a C, které pozitivně působí na zrak. Černý rybíz je ale bohatý také na vitamíny B a K, draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, zinek a bór. Velmi cennou složkou je vláknina, která podporuje činnost střev a metabolismus. Černý rybíz je přírodním lékem na nachlazení, posiluje imunitu a má protizánětlivé i baktericidní vlastnosti.

Čtěte také:  Předčasná ejakulace se týká každého třetího muže. Příčiny jsou různé, řešení je ale vždy

Černý tuřín je trochu netradiční, ale obsahuje mnoho léčivých vlastností. Působí antibakteriálně na trávicí trakt, pomáhá proti kašli, urolitiáze, anémii a neuralgii. Odborníci doporučují pravidelnou konzumaci tohoto produktu pro zdravé vlasy a regulaci cholesterolu a fytoncidů. Nemusíte ho použít jen při vaření. Připravit si můžete také tinkturu nebo sirup s medem na kašel.

Zdroj obrázku: Freepik

Bílé fazole a zelí

Bílé fazole zlepšují paměť a koncentraci. Obsahují mnoho vitamínů (skupiny B, C, D, E a K), zinek, fosfor, hořčík, mangan, měď, draslík, selen, vápník a železo. Doporučují se proti rakovině, cukrovce i kardiovaskulárním chorobám, ale také při hubnutí.

Zelí je skvělé na zábaly při zánětu v těle, ale jeho konzumace působí preventivně také na rakovinu plic, slinivky, močového měchýře, štítné žlázy, prostaty a tlustého střeva. Zelná šťáva vám může pomoci se žaludečními vředy nebo zadržováním vody v těle.

Čtěte také:  Instatní, nebo mletá: každý si najde svou oblíbenou kávu, někomu může ale uškodit

Šťáva z červené řepy

Červená řepa se doporučuje pacientům s vysokým cholesterolem, vysokým krevním tlakem nebo rakovinou. Obsahuje obrovské množství vitamínů, minerálů a antioxidantů, které ochrání tělo před škodlivými toxiny. Konzumovat ji můžete ve formě šťávy, syrovou nebo pečenou.

Zdroj: https://www.bobvila.com/articles/superfoods-gardening/