
Mohou chutnat a prospět zdraví, ale také vyvolávají nepříjemné nevolnosti i zvracení
Mysleli jste si, že nejhorší otrava jídlem je ta po mase a vejcích? Musíme vás upozornit, že tyto potraviny nebudou tolik nebezpečné jako ty níže zmíněné. Tyto dvě suroviny totiž před přípravou očistíme, proto hrozí menší riziko. Potíže se střevy dokáží vyvolat jiné potraviny, do kterých bychom to ani neřekli, které to jsou?
Jakékoliv klíčky
Pokud si pěstujete domácí klíčky, jistě víte, jak moc je obtížné všechny malé klíčky důkladně očistit. Pěstují se převážně ve vlhkém a teplém prostředí, které podporuje růst bakterií. Mnoho odborníků se sešlo s názorem, že by se klíčky před každou konzumací měly spařit vroucí vodou.

Melouny
Pociťovali jste někdy špatné pocity po snězení melounu? Bude to tím, že jste meloun před konzumací neumyli. Ne jeho dužinu, ale jeho slupku. Pokud melou vykusujete ze slupky, možná je to jeden z důvodů. Doporučujeme před rozkrojenim celý meloun umýt teplou vodou.
Nepasterované mléko
V obchodech, ale i v automatech lze zakoupit nepasterované mléko. Jistě je takové mléko velkou pochoutkou, které nabízí tělu velké množství výhod ve formě vitamínů a minerálů, ale měli byste se mít na pozoru. Pokud je mléko čerstvé, mělo by se nejdříve převařit, poté jej můžete bezpečně pít. Kravské mléko může obsahovat mnoho patogenů, takové, které obsahuje syrové maso.
Ryby
Všechny ryby by měly být okamžitě po ulovení správně skladovány. Pokud se správné podmínky nedodrží, v rybě se začne tvořit histamin a jiné mikroorganismy, které mohou být nebezpečné. Po zpracování ryby veškeré povrchy ve vaší kuchyni řádně umyjte. Nezapomínejte také na ruce. Mějte se na pozoru již při samotném výběru ryby v obchodě, především té z tmavého masa.

Ovoce
I ovoce po přinesení domů ať už z lesa nebo obchodu řádně umyjte. Každý rok v letním počasí se najdou takoví, kteří si neumyjí ovoce v domnění, že budou mít pevnější imunitu a poté u nich vypukne jedna z parazitárních chorob.