Mrazák pomáhá uchovat potraviny dlouho čerstvé. Mrazit ale můžete i jídlo, které by vás nenapadlo

Existují potraviny, které můžete zamrazit, ale možná jste o nich ještě neslyšeli. Koupili jste hodně masa? To můžete s klidným svědomím vložit do mrazáku a použít například za dva měsíce. Jsou však také potraviny, které můžete zamrazit, ale možná o tom ani nevíte. Ušetříte tím spoustu peněz a suroviny nebudete muset vyhazovat.

Jaké produkty můžete zamrazit?

Vařené těstoviny patří mezi produkty, které můžete zamrazit. Většinou těstoviny vaříme pro celou rodinu, ale mnoho žen jich navaří ještě o mnoho víc, než se stihne sníst. Těstoviny jsou vhodné k zamrazení, jen pokud jsou uvařené al dente. Pokud do nich ještě přidáte trochu oleje, po rozmrazení se k sobě nebudou lepit.

Čtěte také:  Sílu medvědího česneku poznali již staří Germáni. Domácí pesto je chutnou a zdravou lahůdkou

Zelený salát také můžete zamrazit, i když na to nevypadá. Je velmi křehký, a pokud ho vytáhnete z mrazáku, nikdy ho nerozmrazujte, ale rovnou hoďte do mixéru, abyste si z něj mohli udělat zeleninové smoothie. Nebude ale chutnat jako čerstvý. Avokádo je další potravina, kterou můžete dát k ledu. Pokud je avokádo zralé, stačí ho oloupat, odstranit velkou pecku, nakrájet a vložit do mrazáku.

Zdroj obrázku: Freepik

K zamrazení jsou vhodné také bramborové hranolky nebo mouka

Bramborové hranolky jsou velmi oblíbenou přílohou, a to nejen pro děti. Pokud je děláte domácí, můžete je zamrazit, abyste si je mohli vychutnat i později. Jestli máte otevřené balení hranolek, dejte je do jiného sáčku, který dobře uzavřete. Jedině tak budou po upečení křupavé. Hnědý cukr je velmi oblíbený, a proto je vhodné ho také zamrazit.

Čtěte také:  Batáty ozvláštní domácí menu, vyzkoušejte třeba batátové bramboráky nebo dort

Mouka patří mezi trvanlivé potraviny, ale nic netrvá věčně. Proto i tu můžete zamrazit. Před použitím do pečení ale musí mít pokojovou teplotu, protože studená mouka může narušit strukturu upečeného dezertu. Čokoláda je další surovina, která je vhodná k zamrazení. U té ale dejte pozor na postup. Nejdříve dejte čokoládu do lednice a až z lednice do mrazáku. Při rozmrazení postupujte obráceně.

Zdroj: https://www.menshealth.com/nutrition/g19523542/foods-you-didnt-know-you-could-freeze/