
Nakládané okurky už nikoho neoslní. Zavařené ředkvičky dodají obědu nebo svačince nový rozměr
Nakládané papriky, okurky nebo houby jsou skvělým nápadem na občerstvení během večírku nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Ochutnali jste ale už někdy nakládané ředkvičky? Jejich chuť je nezaměnitelná a navíc jde o hodně zdravé občerstvení.
Co potřebujete na ředkvičky
Nakládané ředkvičky se vyznačují výraznou, mírně kořeněnou chutí, takže budou fungovat všude tam, kde potřebujete šťavnatý a výrazný doplňěk, který dodá jídlům charakter. Nakládané ředkvičky lze úspěšně přidat do salátů a sendvičů nebo jednoduše žvýkat při sledování večerního filmu nebo seriálu. Takové zdravé občerstvení bude jistě fantastickou alternativou k hranolkům nebo sladkostem.
Na přípravu budete potřebovat 2 velké a dlouhé ředkvičky nebo 4 menší, 3/4 šálku bílého octa, 1/4 šálku vody, 2 oloupané stroužky česneku, 1 lžičku cukru, 1/4 lžičky pepře, 1 malou sušenou pikantní papričku a hlavně sterilizovanou nádobu s víčkem. Ředkvičky důkladně omyjte pod tekoucí vodou, poté je oloupejte a odřízněte zelené listy a stopky. Takto oloupané ředkvičky nakrájejte na plátky o tloušťce 3 cm.

Jak připravit ředkvičky
Jako první vložte do nádoby sušenou papričku a stroužky česneku a následně přidejte nasekanou
ředkvičku. Ocet, vodu, sůl, cukr a pepř zahřejte v malém hrnci. Celé promíchejte a počkejte,
dokud se směs nezačne vařit a cukr a sůl se úplně nerozpustí. Potom hrnec odstavte z ohně a jeho
obsah nalijte do nádoby s ředkvičkami a ponechte alespoň 0,5 cm volného prostoru.
Nádobu pevně zašroubujte. Počkejte, až sklenice vychladnou na pokojovou teplotu. Na nádobu
nalepte poznámku s informacemi o tom, kdy byly ředkvičky zavařovány. Vložte nádobu do chladničky a nechte ji tam alespoň 5 dní. Hotové ředkvičky můžete konzumovat měsíc po datu zavařování. Takovýmto způsobem si tuto zeleninu užijete i v chladných měsících.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com/quick-pickled-radishes/