Fermented Radish Jars Probiotics Food Fermentation

Nakládané okurky už nikoho neoslní. Zavařené ředkvičky dodají obědu nebo svačince nový rozměr

Nakládané papriky, okurky nebo houby jsou skvělým nápadem na občerstvení během večírku nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Ochutnali jste ale už někdy nakládané ředkvičky? Jejich chuť je nezaměnitelná a navíc jde o hodně zdravé občerstvení.

Co potřebujete na ředkvičky

Nakládané ředkvičky se vyznačují výraznou, mírně kořeněnou chutí, takže budou fungovat všude tam, kde potřebujete šťavnatý a výrazný doplňěk, který dodá jídlům charakter. Nakládané ředkvičky lze úspěšně přidat do salátů a sendvičů nebo jednoduše žvýkat při sledování večerního filmu nebo seriálu. Takové zdravé občerstvení bude jistě fantastickou alternativou k hranolkům nebo sladkostem.

Na přípravu budete potřebovat 2 velké a dlouhé ředkvičky nebo 4 menší, 3/4 šálku bílého octa, 1/4 šálku vody, 2 oloupané stroužky česneku, 1 lžičku cukru, 1/4 lžičky pepře, 1 malou sušenou pikantní papričku a hlavně sterilizovanou nádobu s víčkem. Ředkvičky důkladně omyjte pod tekoucí vodou, poté je oloupejte a odřízněte zelené listy a stopky. Takto oloupané ředkvičky nakrájejte na plátky o tloušťce 3 cm.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak připravit ředkvičky

Jako první vložte do nádoby sušenou papričku a stroužky česneku a následně přidejte nasekanou
ředkvičku. Ocet, vodu, sůl, cukr a pepř zahřejte v malém hrnci. Celé promíchejte a počkejte,
dokud se směs nezačne vařit a cukr a sůl se úplně nerozpustí. Potom hrnec odstavte z ohně a jeho
obsah nalijte do nádoby s ředkvičkami a ponechte alespoň 0,5 cm volného prostoru.

Nádobu pevně zašroubujte. Počkejte, až sklenice vychladnou na pokojovou teplotu. Na nádobu
nalepte poznámku s informacemi o tom, kdy byly ředkvičky zavařovány. Vložte nádobu do chladničky a nechte ji tam alespoň 5 dní. Hotové ředkvičky můžete konzumovat měsíc po datu zavařování. Takovýmto způsobem si tuto zeleninu užijete i v chladných měsících.

Zdroj: https://www.loveandlemons.com/quick-pickled-radishes/