
Nedejte cholesterolu šanci. Jeho hladinu v normě udrží osvěžující čerstvé šťávy
Čím více masa a vysoce zpracovaných potravin je v naší stravě, tím větší je riziko, že přijdou problémy s vysokým cholesterolem. Pokud vám záleží na vašem zdraví, zahrňte fyzickou aktivitu do svého denního rozvrhu a naplňte menu zeleninou a ovocem. Sáhněte i po domácích šťávách.
Snižování hladiny cholesterolu
Cholesterol sám o sobě není špatný, je dokonce pro naše tělo potřebný. Bohužel jeho zvýšená hladina může přinést spoustu zdravotních problémů. Významně zvyšuje riziko aterosklerotických lézí a mnoha onemocnění kardiovaskulárního systému. Bohužel zvýšený cholesterol je běžnou nemocí mezi lidmi. Často vyžaduje léčbu medikamenty.
Avšak prvním a nejdůležitějším krokem je jako vždy změna životního stylu. Začlenění fyzické aktivity do každodenního života a méně zpracovaných výrobků ve stravě a ještě k tomu větší množství zeleniny a ovoce. Dobrou volbou jsou také čerstvě vymačkané šťávy. Už pití jedné sklenice vám umožní asimilovat více biologicky aktivních složek v krátké době, jako když zkonzumujete například samotné jablko nebo mrkev.

Recepty na šťávy
Šťáva z granátového jablka je dostupná v mnoha obchodech. Bez problémů se ale dá připravit i doma. Stačí oloupat ovoce a vložit semena do pomalého odšťavňovače. Tato šťáva chutná stejně dobře samotná, ale i když je obohacena o čerstvé lístky máty a jablko. Artyčoková šťáva je také skvělou volbou. V tomto případě je však lepší sáhnout již po hotové šťávě z obchodu.
Špenát se hodí k mnoha druhům zeleniny a ovoce. K hrsti zelených špenátových listů stojí za to přidat jedno jablko, jeden pomeranč nebo jednu hrušku, polovinu citronu, dva stonky celeru a kousek čerstvého kořene zázvoru. Vložte všechny ingredience do odšťavňovače a vychutnejte si čerstvě připravenou šťávu. Skvělou možností je připravit si šťávu z řepy nebo kapustových listů.
Zdroj: https://twigscafe.com/the-best-drinks-to-lower-your-cholesterol-level/