Nejenom k párku nebo k masu. Hořčici lze doporučit jako netradiční mazání na známé bolesti
Když se řekne hořčice, každý si představí známé dochucovadlo, které se dá používat nejenom při přípravě jídla jako alternativa koření, ale také jako doplněk k jídlu. Hořčici si dopřáváme k párkům, k pečenému masu, ale i dalších pochoutkám. Málokdo ale ví, že její unikátní chuť není jediný klad, který se k ní váže. Může posloužit i jako netradiční a velmi zajímavý lék.
Problémy s bolavými klouby
Bolesti kloubů má dnes mnoho lidí. Příčin je celá řada, od přetěžování našeho těla, až po stáří. K bolestem se váže i řada nemocí, které však nemusí být léčeny vždy jenom chemií. Jako dobrý doplněk přijde vhod i hořčice, která má oproti práškům i minimum vedlejších účinků. Myslete na své zdraví a vyzkoušejte přírodní recept našich předků. Hořčičný zábal může také pomoci.
Co potřebujete na hořčičný zábal?
K přípravě léčivé směsi na klouby si obstarejte:
- 1 velkou lžíci vlažné vody
- 1 velkou lžíci hořčičného prášku
- 1 velkou lžíci kuchyňské soli
- 1 velkou lžíci medu
Příprava směsi a aplikace léčivého zábalu na klouby
Do menší misky si vsypte hořčičný prášek, zalijte ho vlažnou vodou a spolu se solí a medem jej propojte tak, aby vám vznikla homogenní hustější hmota. Tu naneste na oblast, která vás pobolívá a následně omotejte plastovým sáčkem, nebo igelitovou taškou. Na závěr bolavý kloub překryjte teplým šátkem nebo šálou a nechte alespoň 120 minut působit. U léčivé procedury můžete ležet a relaxovat například u dobré knihy či filmu. Nakonec jen vrstvy sejmete, místo opláchnete a můžete se těšit ze skvělých výsledků zábalu. Hořčičnou pastu uchovávejte v chladném a temném prostředí. Ideálně ji umístěte do uzavíratelné sklenice a dejte do lednice. Zde vydrží asi 6 dní, než z ní vyprchají léčivé látky.
Dejte hořčici šanci i v jídelníčku
Hořčice má léčivé vlastnosti, to jste se ostatně přesvědčili i prostřednictvím zábalu na klouby. Proto ji rozhodně dejte šanci i v jídelníčku. Podpoří dobré trávení, zlepší spalování a dodá vitamíny. Skvěle také ochrání před volnými radikály či jinými škodlivými látkami, jelikož je považovaná za antioxidant. Chutná je jak hořčice plnotučná, tak i dijonská, či kremžská. Hodí se prakticky ke každé uzenině.
Zdroj: https://www.everydayhealth.com/arthritis/treatment/natural-ways-ease-arthritis-pain/