
Nejlepší snídaně – ovesná kaše. Skvěle nastartuje tělo a udrží linii
Některým z nás se jen při pomyšlení na ovesné vločky kroutí prsty u nohou. Mnoho žen již však ovesnou kaši zahrnulo do svého pravidelného jídelníčku. Je toto „kosmetické jídlo“ opravdu tak neobyčejným jídlem?
Nejlepší snídaně
Právě ovesná kaše je opravdu nejlepší snídaní! Obsahuje mnoho bílkovin, vitamín A, B, E a K, aminokyseliny a cenné minerály, jako je selen, hořčík, železo, mangan, zinek, vápník a fosfor. Je také senzačním zdrojem vlákniny, která má velký význam pro zdraví a správné fungování trávicího systému. Je tak správnou volbou také pro ty, kteří se snaží udržet nebo získat štíhlou linii.
Mnoho výhod
V případě, že se snažíte pečovat o svou postavu, pleť i vlasy, zařaďte ovesnou kaši do svého jídelníčku. Kaše také podporuje hubnutí díky vysokému obsahu vlákniny, která poskytuje pocit sytosti. Vláknina brání inzulinovým výkyvům a uvolňuje energii postupně.
Pro koho není vhodná?
Lidé, kteří jsou alergičtí na lepek, by se měli ovesné kaše vzdát. Vzhledem k tomu, že kaše může negativně ovlivnit asimilaci vápníku, není vhodná ani pro jedince ohrožené osteoporózou.

Základní recept na teplou ovesnou kaši
Připravte si ovesné vločky a tekutinu (vodu nebo jakékoli mléko) v poměru 1 : 2. Ovesné vločky zalijte požadovanou tekutinou a dejte je na plotnu vařit. Ve chvíli, kdy se kaše vaří, potřebuje na dohotovení pouze pár minut. Z plotny ji sejměte ve chvíli, kdy zhoustne a provoní. Po odstavení přidejte kousek másla a promíchejte jej, kaše tak zjemní. Poté stačí přidat cokoliv, na co máte chuť. Oblíbená je čokoláda, ovoce, sirupy, med, kakao či oříšky.

Výborná snídaně podle Heleny Rubinsteinové
- 3 lžíce ovesných vloček
- šťáva z 1/2 citronu
- lžíce medu
- šálek přírodního jogurtu
- několik lískových ořechů
- strouhané jablko
Ovesné vložky nechte přes noc změknout ve vodě. Ráno je postačí smíchat s ostatními ingrediencemi. Chutná a zdravá snídaně je na stole raz dva!