Nejzdravější těstoviny připravené na sto způsobů. Vyzkoušejte i vy soba nudle
Hledáte a stále nemůžete najít vhodnou alternativu k oblíbeným pšeničným těstovinám? Podívejte se na neuvěřitelné vlastnosti pohankových nudlí, takzvané soba. Seznamte se s nimi blíže a poznejte v nich přítele vašeho jídelníčku. Uvidíte, že zajímavé recepty, které se ze soba nudlí dají vytvořit, vás doslova nadchnou.
Má u vás pohanka své místo?
Pohanka je produkt vysoce ceněný odborníky na výživu. Obsahuje mnoho bílkovin, významné množství vlákniny, stejně jako vitamíny B a minerály (fosfor a draslík). Jestli už pohanku znáte a rádi z ní vaříte, určitě uvítáte možnost obohatit svůj jídelníček o další produkt spojený s touto potravinou. Soba nudle jsou tenké a jsou vyrobené buď jen z pohankové mouky, nebo ze směsi mouky pohankové i pšeničné. Jejich velkou výhodou je snadná a rychlá příprava.
Soba nudle mají v praxi mnoho podob
Konzumovat je můžete v teplé i ístudené podobě, přičemž jejich nejčastější využití je jak jinak než v polévce. V Japonsku jsou soba nudle již tradiční součástí místních pokrmů a nabízí je jak tamní fast foody, tak i drahé luxusních restaurace. Vykouzlit z nich jde nejen dobrá polévka, ale mohou se přidat i do sushi (jako náplň do rolek) či studených salátů. Nenechte se překvapit tím, že pohanková chuť v nich zůstane.
V dnešní moderní kuchyni velice populární
Výhodou je, že pohankové nudle mají nízký obsah kalorií, obsahují potřebné minerály a vitamíny, čímž jsou považovány za nejzdravější druh těstovin. Jedná se o nízkokalorické bezlepkové jídlo, které má příznivý účinek na hladinu cukru v krvi a je vhodné při prevenci aterosklerózy a srdečních onemocnění. Díky všem těmto vlastnostem si je mnozí z milovníků zdravých jídel oblíbili a nedají na ně dopustit. Budete mezi nimi i vy?