Nepříjemného zápachu z cibule se už bát nemusíte. Jednoduché triky s ním zatočí

Cibule zvýrazňuje chuť mnoha jídel, takže se nachází téměř v každé kuchyni. Vyznačuje se intenzivní vůní, která není každému příjemná. Existuje však několik způsobů, jak se můžete zápachu zbavit z rukou, nádobí, nožů i úst.

Oblíbená cibule

Cibule má charakteristickou štiplavou chuť a vůni. Obsahuje cenné vitamíny, minerály a vlákninu. Kromě toho má nízký obsah kalorií. Cibule je přírodní antibiotikum a pomáhá v boji proti chřipce a nachlazení. Mnoho lidí ji rádo používá také jako domácí lék na kašel.

Cibule je obzvláště bohatá na vitamin C a vitaminy skupiny B. Kromě toho je zdrojem draslíku, vápníku, železa, manganu, hořčíku, fosforu a síry. Je také třeba zdůraznit, že cibule obsahuje antioxidanty a sloučeniny, které bojují proti zánětu, snižují triglyceridy a hladinu cholesterolu. Podle odborníků může pravidelná konzumace cibule také pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak se zbavit zápachu z cibule

K velkým kladům cibule patří i to, že má antibakteriální a anti-aging účinky. Cibule lze v kuchyni použít různými způsoby. Funguje syrová i po tepelném zpracování. Její intenzivní vůně je někdy obtížné se zbavit, a to z rukou, ale i kuchyňského náčiní. Existuje hned několik způsobů, jak toho dosáhnout. Konzumace cibule je také spojena s následným nepříjemným zápachem z úst.

V této situaci je skvělým řešením káva. Stačí rozkousat jedno zrnko, abyste se zbavili problému. Užitečné je také žvýkání petržele, listu máty nebo citrónové kůry. Chcete-li se zbavit zápachu cibule z nádobí a nožů, musíte je umýt v roztoku kuchyňské soli. Totéž platí i pro ruce. Chcete-li se zbavit cibule, stačí ponořit ruce do vody se solí. Kromě toho může být zápach cibule neutralizován namočením zeleniny do vody před krájením. Stačí několik minut, aby během zpracování nebyl v místnosti cítit intenzivní zápach.

Zdroj: https://www.homemadesimple.com/kitchen/how-to-get-rid-of-onion-smell/