Obyčejné vařené brambory vylepší koření, citron nebo zelenina
Vaření brambor není žádná věda. Někdy je ale dobré mít i něco jiného než slané brambory, proto se vyplatí vědět, jaké suroviny do vody můžete přidat a z brambor udělat jedinečnou přílohu, která bude chutnat pokaždé jinak. Většinou se voda pouze osolí a je to velká škoda. Některé hospodyňky do vody přidávají také celý kmín, který je ochutí. Není to ale jediné koření, které můžete použít.
Brambory jsou nejoblíbenější přílohou
Brambory jsou oblíbenou zeleninou, a to především proto, že se dají využít na různé způsoby. Můžete je nejen uvařit, ale také upéct. Vařit se mohou se slupkou nebo bez ní, snadno z nich uděláte oblíbené hranolky nebo bramboráky. Výborná je bramborová kaše, pokud do ní přidáte kvalitní mléko, jedná se o jednu z příloh, kterou najdete v mnoha restauracích. Šťouchané brambory se zase podávají společně s osmaženou cibulkou.
Ačkoliv to není na první pohled patrné, brambory obsahují spoustu živin a vitaminů. Mimo jiné neplatí, že mají vysoký obsah kalorií. Je tedy zbytečné se jim vyhýbat, když hubnete. Ve 100 gramech zeleniny najdeme asi 70 kalorií. Obsahují vápník, draslík, železo nebo hořčík, z vitaminů jsou zastoupeny A, skupina B, D nebo K.
Co můžete přidat k bramborám?
Jestli chcete mít brambory pokaždé jinak, vyplatí se vědět, co můžete přidat do vody během vaření. Osolená voda už dávno nemusí být. Citronová šťáva je jednou z možností, jak brambory uvařit, aby zůstaly světlé a nerozpadaly se. Kromě toho k nim můžete přidat i zeleninu nebo další oblíbené koření. Mnoho lidí má vyzkoušeno, že funguje bobkový list, nové koření nebo pepř.
Ze zeleniny se pak bude hodit mrkev, paprika nebo petržel. Brambory budou chuťově výraznější a díky tomu budou v následném pokrmu bezkonkurenční. Připravit je pak můžete na spoustu způsobů. Nezapomeňte, že i když se vám „povede“ brambory rozvařit, vykouzlíte skvělé jídlo.
Zdroj: https://www.bhg.com/recipes/how-to/cooking-basics/how-to-boil-potatoes/