Obyčejný řízek ve strouhance už nikoho neohromí. Netradiční úprava mu dá úplně nový rozměr
Jestli milujete klasické vepřové nebo kuřecí řízky, tak určitě víte, že strouhanka patří mezi potraviny, které jsou nejvíce při obalování řízku potřeba. Strouhanku ale můžete snadno nahradit jinými potravinami, které udělají z kuřecího masa pochoutku hodnou nedělního oběda.
Kuřecí maso můžete naplnit mnoha potravinami
Jestli nevíte, čím klasický řízek ozvláštnit, můžete se inspirovat recepty několika žen, které se umí v domácnosti a hlavně v kuchyni otáčet a přinášejí osvědčené triky, které opravdu fungují a především chutnají. Řízky můžete naplnit například dušenými houbami nebo nakládanou zeleninou. Tu si můžete naložit sami doma nebo koupit již hotovou směs. Hodí se také slunečnicová nebo dýňová semínka.
Pokud nechcete použít klasickou strouhanku, můžete do ní přidat oblíbené koření, které ozvláštní konečnou chuť smaženého řízku. Zkuste papriku, granulovaný česnek nebo aromatické oregano. Při obalování masa můžete místo mouky nebo strouhanky zkusit mleté ořechy nebo pohanku či rýži. V takovém případě se nebojte experimentovat s různými chutěmi.
Jako trojobal se hodí i mandlové vločky
Namleté mandle se skvěle hodí, například pokud držíte dietu, ale stejně si chcete vychutnat kuřecí šťavnatý řízek. Zkuste místo strouhanky také sezamová semínka, ovesné vločky nebo nadrťte krekry. Maso můžete obalit také těstem na palačinky, do kterého přidejte čerstvou cibuli nebo česnek. S takovým řízkem potěšíte zejména mužskou část rodiny.
Při obalování řízků je nutné myslet na několik věcí. Když ho dáváte do mouky, nezapomeňte počkat několik minut, aby se mouka natáhla do masa. Maso by mělo být správně naklepané a připravené k obalení. Poté ho dejte do vajíčka, nechte okapat a vložte do strouhanky. Řízek v ní hodně upěchujte, ať strouhanka dobře drží. Celý postup pak můžete ještě zopakovat, aby strouhanka byla křupavá.
Zdroj: https://www.bonappetit.com/test-kitchen/ingredients/article/breadcrumb-substitutions