Ochutnejte víno portského typu

Víno, které zaujme chutí i barvou. Přesně takové je portské víno. Na stolech se objevuje pravidelně, ale málo kdo ví, čím se toto víno odlišuje od ostatních, běžných druhů vína.

Proč byste měli ochutnat portské víno

Zásadní rozdíl je v množství alkoholu. Portské víno je víno dolihované.  Právě díky sladké chuti a vyššímu obsahu alkoholu je oblíbené zejména u žen. Portské víno by se mělo správně podávat jako degistiv a nenechte se zmást jeho tmavě červenou barvou. Ačkoliv se červená vína podávají spíše v pokojové teplotě, portské víno je dobré před podáváním nachladit. Portské víno je ideálním doplňkem k sýrům, zvěřině, ale také čokoládovým pokrmům. Pokud si budete chtít dopřát opravdu kvalitní portské víno, které bude chutnat přesně tak, jak portské víno chutnat má, pak si dejte při výběru záležet, aby se jednalo o víno z jeho domoviny, tedy Portugalska. Stáří portského vína vám prozradí jeho barva. Nejlépe jej poznáte na červeném portském vínu. Portské víno nejvyšší kvality má tmavě červenou až karmínovou barvu, čím mladší portské víno je, tím je jeho barva světlejší. Sladkost vína je dána způsobem výroby a dobou, kdy je přerušen proces kvašení. Portská vína zrají dlouhodobě v sudech.

Vyzkoušejte víno old porter

Jestliže byste chtěli víno portského typu ochutnat, pak klasikou na trhu je víno old porter. Jedná se o víno, které je u nás dobře dostupné, zejména v tradiční červené variantě, ale málokdo ví, že je možné jej vyzkoušet také ve variantě bílé nebo růžové.  Pokud byste chtěli toto víno ochutnat, pak se podívejte na stránky www.oldporter.cz kde najdete popis jednotlivých druhů tohoto vína. Toto víno portského typu pochází z vinařské oblasti v Andalusii. Vinařství bylo založeno v roce 1905 a od svého vzniku až po dnešek věnuje maximální péči výrobě vína. Zpracovává především odrůdu Pedro Ximénez, z které vznikají skvělá sladká i suchá vína, známá a vysoko hodnocená po celém světě.

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *