Osvěžující malinový dort se smetanou bude ta pravá sladká tečka, a navíc bez pečení
Když se řekne lehký, osvěžující, ovocný, smetanový dort, začnou se vám okamžitě sbíhat sliny? Pokud ano, jste na správném místě. Dnes máme totiž recept přímo pro vás. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že to bude nebe na talíři. Velkou výhodou tohoto dezertu je skutečnost, že se nepeče a jeho příprava je tedy i v létě příjemná, protože není potřeba zapínat troubu.
Potřebné suroviny
Na přípravu tohoto moučníku budete potřebovat následující suroviny:
- 3 kelímky zakysané smetany,
- 1 balíček dětských piškotů,
- 2 balíčky vanilkového cukru,
- 1 až 2 misky mražených malin,
- 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí,
- 2 polévkové lžíce krupicového cukru.
Postup přípravy
Nejprve si vezměte vhodnou nádobu, v níž budete dezert vrstvit. Může jít o dortovou formu nebo pekáček, vždy je však nutno myslet na to, že čím bude tato nádoba menší, tím více vrstev bude možno vytvořit a naopak, bude-li široká, vrstvit nebude možno příliš do výšky.
Základ tvoří dětské piškoty, které poklaďte na dno těsně vedle sebe. V misce promíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a tímto krémem pokryjte vrstvu piškotů. Dále následuje další vrstva piškotů. Základ dezertu je tímto hotov a můžete jej dát ztuhnout do ledničky.
Nyní je na řadě malinový pudink. Do hrnce dejte asi 4 dcl vody, přidejte cukr a mražené maliny a směs krátce povařte. V cca 1 dcl vody rozmíchejte vanilkový pudinkový prášek a poté jej vlijte do malinové směsi. Pudink míchejte tak dlouho, dokud nezhoustne.
Z ledničky vytáhněte ztuhlý základ dezertu a přelijte ho malinovým pudinkem. Nádobu vraťte do lednice a dezert nechejte dobře ztuhnout, ideálně přes noc. Hotový zákusek krájejte ostrým nožem na porce, které můžete ozdobit například čerstvým ovocem a šlehačkou. Pokud nemáte v mrazáku zrovna zásobu malin, můžete samozřejmě použít i jiné ovoce, které máte rádi a které máte aktuálně k dispozici.