
Palačinky chutnají na jakýkoliv způsob, vždy ale zafungují triky, které je vylepší
Některé triky na smažení palačinek jsou opravdu vychytané a díky nim bude vaše snídaně nadýchaná a vláčná. Každý bude mít ten svůj oblíbený recept, podle kterého dělá palačinky nejčastěji. I tak se může hodit několik tipů, jak je vylepšit.
Těsto si připravte dřív a do mléka dejte perlivou vodu
Možná jste o tom již slyšeli, ale na palačinky je dobré si těsto připravit alespoň dvě hodiny před tím, než je začnete smažit. Mléko do nich dávejte smíchané s perlivou vodou – to zajistí, že budou jemnější. Těsto na palačinky by nemělo příliš dlouho stát, protože jinak bude těžké. Někdo do těsta nepřidává celá vejce, ale pouze bílky. Ty jsou potřeba opatrně do těsta vmíchat.

Mnozí smaží palačinky na sucho bez přidaného tuku. Nemusíte se ale bát smažit je na kousku sádla. Budou vláčné a rozpadat se na jazyku. Důležité je také správně a chutně si je ozdobit. V České republice je oblíbená marmeláda nebo džem, a to z různých druhů ovoce. Na druhém místě jsou různé čokoládové pomazánky. Milovníci skořice si mohou posypat tímto kořením zamotanou palačinku, někdo zdobí také práškovým cukrem.
Palačinky si můžete také zamrazit
Pokud jste jich udělali hodně a nevíte, co s nimi, můžete je zamrazit. V mrazáku vydrží déle než měsíc a budou vhodným rychlým obědem nebo snídání, pokud nestíháte. V chladničce při správném skladování vydrží až tři dny, musí se ale zabalit do igelitového sáčku.

V restauracích se většinou podávají s ovocným přelivem a také je málokdy uvidíte srolované, jako to bývá v domácnostech. I při smažení ale můžete dělat spoustu chyb, díky kterým nebudou dokonalé. Stačí míchat těsto lžící nebo vařečkou – to je chyba, která může za to, že těsto není nadýchané. Vždy používejte metlu nebo ruční šlehač. Nezapomeňte do těsta přidat špetku soli a při smažení si dávejte pozor, abyste palačinku neobrátili předčasně. Potrhá se a výsledný dojem nebude dobrý.