
Pokud chcete zhubnout, nezapomeňte jíst. Některé potraviny vaši dietu podpoří
Po náročném dni plném pohybu si chcete pořádně dopřát. Jenže vaše postava si žádá dietu, a proto své chutě držíte na uzdě. Objevte ty správní potraviny, které můžete jíst s chutí a nevyčítat si přitom, že škodíte sami sobě. Pro správné hubnutí je potřebný nejen pohyb, ale paradoxně také odpočinek, optimismus a dobré jídlo. Tyto potraviny s vysokým obsahem bílkovin jsou důležitou součástí dietního jídelníčku a usnadňují dosažení vašich cílů. Je tomu tak proto, že poskytují pocit plnosti po delší dobu a pomáhají regenerovat tělo po intenzivním tréninku.
Arašídové máslo
Mnoho lidí by si myslelo, že jíst arašídové máslo může jen ten, kdo chce pořádně přibrat na váze. Opak je ale pravdou. Arašídové máslo totiž dokáže po dlouhou dobu udržet pocit sytosti a podporuje metabolismus. Navíc obsahuje hodně bílkovin, zdravé tuky a spoustu vitamínů. Abyste však dosáhli správných výsledků, nemůžete se jím přejídat.

Losos
Říká se, že ryba by měla být součástí našeho jídelníčku alespoň jednou do týdne. Porce dušeného nebo pečeného lososa je vynikajícím řešením. Nejen, že vašemu tělu dodá potřebné bílkoviny, ale jelikož se jedná o mořskou rybu, je také bohatý na vitamíny D a B.
Vejce
Hlavně ty domácí jsou přímo skvělou alternativou k masu, které je těžké do žaludku a před sportovní aktivitou ne zrovna ideální řešení. Zato vejce jsou tradiční přísadou do snídaňového menu a z nějakého důvodu jsou součástí mnoha odtučňovacích diet.

Fazole
Spolu s hrachem jsou dobrou alternativou k masu. Dříve tvořily kaše z fazolí a hrachu velkou část našeho jídelníčku. Obsahují hodně vlákniny, mnoho cenných minerálů a vitamínů. Pro náročný den jsou ideálním zdrojem energie, který zasytí.
Quinoa
Je jednou z nejzdravějších potravin na trhu. Kaše z quinoy je prostě léčivá bomba! Přesto, že se jedná o rostlinný produkt, obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, takže může být alternativou živočišných bílkovin. Slibné výsledky přináší také výzkum používání quinoy pro prevenci rakoviny a aterosklerózy.