Cooking 1835369 1280

Pokud vám při vaření chybí důležitá ingredience, nezoufejte a inspirujte se slavnými kuchaři

Pustili jste se do vaření či pečení, ale při přípravě jste zjistili, že vám chybí důležité ingredience? Ti nejlepší kuchaři si dokáží vystačit i s málem, a proto je důležité si umět poradit a nastartovat tak své improvizační schopnosti. Vyměňte důležité suroviny za jinou alternativu.

Ti nejlepší kuchaři si vždy poradí

Došla vám jedna ze základních surovin a nevíte, čím nahradit sůl, mouku nebo vejce? Nechte se inspirovat slavnými kuchaři, kteří si ví rady v každé situaci. Většinu ingrediencí totiž můžete vyměnit za jednoduchou alternativu či náhražku, která by vás pravděpodobně nikdy nenapadla.

Zdroj obrázku: Freepik

Sůl na zlato? Poradíte si i bez ní!

Jednou z nejdůležitějších ingrediencí při vaření je samozřejmě sůl. Ačkoliv se vědci shodují na tom, že sůl není pro náš organismus zdravá, bez ní si jen těžko dokážeme přípravu chutných jídel představit. Došla vám ve vaší domácnosti sůl? Nahradit ji můžete například sójovou omáčkou. Ta je skvělou náhražkou soli, sójovou omáčku můžete přidat do omáček nebo pokrmů s masem nebo rybou.

Zdroj obrázku: Freepik

K dušenému masu, do polévky nebo omáčky také můžete přidat konzervovanou zeleninu. V té je totiž většinou obsažena sůl. Naopak při hledání alternativy místo soli se vyhněte směsi koření, kde je sůl obsažena. Taková směs vám může narušit celkovou chuť z výsledného pokrmu.

Cukr nahradíte velmi snadno

Pokud ve vaší domácnosti došel moučkový i krystalový cukr, pak je velmi jednoduché ho nahradit. Náhradní alternativou této ingredience totiž může být med, javorový sirup nebo například konzervovaný džus či některé ovoce, které se vám do výsledného receptu může hodit.

Po které ingredienci sáhnout, když ve vaší potravinové skříni nenajdete vejce? Zvlášť v období Velikonoc se jen těžko vyhnete receptům s vejci. Pokud opravdu potřebujete nahradit vejce, pak můžete použít konzervovanou cizrnu, která vám v téměř každém receptu splní stejný účel. 

Zdroj: https://www.cookinglight.com/cooking-101/how-to-substitute-ingredients-in-a-recipe