Principy fastfoodů

By: Joey

Fastfoody jsou celosvětově velmi proslulé, oblíbené a rozšířené. Dnes je najdeme prakticky v každém větším městě, a v těch největších mohou mít dokonce i několik desítek poboček. Doktoři tento způsob stravování neschvalují a ani nedoporučují. Jídlo z fastfoodů je totiž velmi škodlivé a během několika týdnů můžeme zpozorovat první negativní účinky jeho působení na naše zdraví. Tělo pak nutně potřebuje účinnou očistu. I přes to jej však mnozí z nás navštěvují a konzumují tamější jídlo.

Jejich jídlo je chutné

Hlavním důvodem, proč se lidé třeba i dennodenně stravují ve fastfoodech je ten, že jim zkrátka chutná. Kvůli dobrému jídlu se ale lidé vrací i do jiných podniků, než jenom do fastfoodů. Téměř nikde jinde, než ve fastfoodech, ovšem nedostanete natolik rozšířenou nabídku. Všelijaké kombinace podnikových pokrmů, nápojů či pochutin a dezertů. Faktem ovšem je, že kdyby mnozí lidé spatřili skutečnou přípravu a úpravu fastfoodových jídel, zděsili by se. Někteří lidé ovšem navštěvují fastfood pouze sporadicky, a to v případech, kdy mají na jejich jídlo vyloženě chuť. Takovým lidem pak také obvykle stačí třeba jediný výrobek z jejich nabídky.

„Dobrá“ cena

Fastfoody hrají mimo dobré chuti i na přijatelnou cenu. Za nezaměnitelnou chuť, kterou nikde jinde nedostanete, jsou lidé ochotni, klidně si i pár korun připlatit. A fastfoody zdražují. Při rozpočítání na jednu osobu, to až tak velký rozdíl nebývá …ovšem při porovnání útraty více lidí s předešlými měsíci či roky, to je natolik razantní rozdíl, že si to jen málokdo dokáže představit. Faktem také je, že za dobrou cenu si ve fastfoodech pouze „podráždíme žaludek“, ale ve většině případů se ani pořádně nenajme. Chodit proto na obědy do fastfoodů není příliš dobrým nápadem, neboť by se nám i útrata za oběd pro jednu osobu mohla pořádně prodražit.

Rychlé dostání

Jak už sám název napovídá, ve fastfoodech můžete dostat jídlo nejrychleji ze všech restaurací, hospod apod. I to se samozřejmě odráží na ceně, odebíráte-li větší množství jídla. Obvykle je rychlost dostání požadovaného jídla ve fastfoodech od několika vteřin po pár minut (cca do 5-ti minut nejdéle), s čímž se klasické restaurace nemohou rovnat – jedině v případě, mají-li tzv. hotovky. Ovšem už pouze ta atmosféra a pomyšlení na nezaměnitelnou a velmi dobrou chuť, odstraňuje člověku zábrany a špatné svědomí z vyšší ceny při odběru většího množství jídla.

Tip:  Nespokojíte se s fastfoodem nebo mraženými polotovary? Objednejte si u pizza Brno Caruso, nebo zajděte do pravého italského bistra v Brně
Komentáře