Připravit si doma oběd do práce lze snadno, přitom tím ušetříme i shodíme nadbytečná kila

V posledních letech přibývá lidí s nadváhou, spousta obyvatel bojuje také s obezitou, která může být pro lidské zdraví velmi nebezpečná. Hlavním důvodem, proč máme kilogramy navíc, je nepravidelná strava a také rychle životní tempo. Honíme se za prací a nedáváme tělu to, co potřebuje. Nejdůležitějším jídlem je přitom snídaně, ale dopřát bychom si měli pravidelně také oběd, a na půl hodiny tak zapomenout na práci.

Tělo potřebuje nejen fyzický odpočinek

Jídlo je dobré si připravit již den dopředu do krabiček, které si v práci poté jen ohřejete. Nebudete tak ztrácet čas chozením do restaurací, navíc se tím dá ušetřit spoustu peněz. Můžete si udělat několik porcí třeba na dva dny. Lidé, kteří takhle „krabičkují“, získají pevný řad v konzumaci pokrmů a jedním z vedlejších účinků jsou ztracené kilogramy. Díky pravidelnosti a také při dostatečném pití tekutin se budete cítit plni energie a hubnutí bude jen bonus navíc.

Zdroj obrázku: Freepik

Každý z nás by si měl na jídlo v práci najít alespoň půl hodiny. Není zdravé do sebe jídlo rychle naházet a jít znovu pracovat, ať se jedná o jakoukoli práci. Navíc dnes najdete nejen v knihách, ale i na internetu různé recepty, které jsou ze zdravých potravin a jejich příprava nepotrvá déle jak 30 minut. Záleží jen na vás, jaký životní styl si vyberete, ale rozhodně tělu uděláte dobře, když vynecháte alkohol, tučná nebo mastná jídla či sladkosti.

Čtěte také:  Barevná voda plná cukru: to jsou oblíbené nápoje, které budí závislost

Do práce si připravte něco lehkého

Než se do práce vydáte, je nutné si dopřát pořádnou snídani. A tím nemyslíme dvě koblihy, které zapijete kakaem. Udělejte si vajíčka na tisíc způsobů, přidejte bylinky a zeleninu. Mnoho lidí si ke snídani dopřává zdravé tuky, které najdete v ořeších nebo avokádu. Snídaně nastartuje metabolismus a dopoledne vám bude stačit jen malá svačina, abyste do oběda vydrželi.

Zdroj obrázku: Freepik

Vyzkoušejte také nové recepty, určitě je důležité v kuchyni experimentovat a poznávat nové chutě. Možná se vám některé druhy potravin budou zdát nekombinovatelné, ale mnoho kuchařů dokazuje, že to jde. Připravit si můžete například cizrnové karbanátky, neváhejte zkusit i kuskus jako přílohu. Pravidelně jezte zeleninu, místo sladkého si dejte hrst oříšků, která chuť zažene. Doplňujte pravidelně také tekutiny.

Zdroj: https://www.familyfreshmeals.com/2015/01/over-50-healthy-work-lunchbox-ideas.html