Připravte tu nejlepší kotletu na světě. Tyto vychytávky z ní vykouzlí jedinečný gastronomický zážitek
Šťavnatá, dobře propečená kotleta je stálicí na slavnostním stole. Okouzlí návštěvy i rodinu a chutná snad všem, kdo mají rádi maso. Chtěli byste ji trochu ozvláštnit nebo vylepšit? Pak dejte na rady zkušených hospodyněk a připravte si výtečnou pečenou kotletu obalovanou v křupavém těstíčku. Je to jednodušší, než se na první pohled zdá.
Zkuste je naplnit houbami a zeleninou
Kotlety jsou samozřejmě výborné jen tak, dají se ale také poměrně dobře naplnit. Získají tím ještě slavnostnější ráz. Skvěle chutnají plněné dušenými houbami nebo nakládanou zeleninou, například okurkami. Vyzkoušet můžete také sušené ovoce, zejména švestky jim dodají exotickou chuť. Pro opravdové milovníky masa je naplňte třeba kuřecími prsíčky nebo přidejte slunečnicová či dýňová semínka.
Chuť strouhanky, ve které kotlety obalujete, podpořte kořením. Přisypte trochu papriky, sušeného česneku, tymiánu nebo oregana, uvidíte, že se kořenitá chuť v masu příjemně rozvine. Místo pšeničné mouky nebo strouhanky vyzkoušejte obalovat v mletých ořeších, pohance, prosu, rýži nebo v kukuřičné mouce.
Obalte je v mandlích nebo semínkách
Stejně tak můžete na obalování použít plátky mandlí, které budou krásně křupat. Výborně poslouží i sezamová semínka a pro milovníky zdravé stravy budou tím pravým ovesné vločky. Zajímavého výsledku dosáhnete, když kotlety obalíte v drcených krekrech nebo kukuřičných lupíncích. Vyzkoušet můžete i obalování v neslazeném palačinkovém těstě s přídavkem mleté cibule nebo česneku.
Vepřové kotlety patří k oblíbeným druhům masa. Jsou poměrně libové, vláčné a kvalitní. Po obalení je můžete dát zapéct do trouby pro zdravější způsob přípravy, nebo je klasicky osmažit na pánvi s rozehřátým olejem. Jako příloha se ke kotletám skvěle hodí bramborová kaše, rýže nebo pečené brambory. Ty ostatně můžete upéct v jednom pekáči s masem spolu s nakrájenou šunkou nebo slaninou a trochou sýra na závěr.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-cook-pork-chops