Pro ten nejlepší lék se nechodí do lékárny, ale na zahradu. Dostaňte z česneku maximum

Česnek patří mezi potraviny, které jsou velmi ceněné nejen při vaření, ale také jako čisticí prostředek nebo jako prostředek proti nachlazení. Díky němu spolehlivě vyženete z těla bacily a budete se cítit zdraví mnohem dříve. Pozor si ale musíte dát na to, že kvůli česneku vám může zapáchat z úst, i na to jsou ale triky, takže z něj nemusíte mít obavy ani před důležitou schůzkou. K čemu je česnek dobrý a jak ho v domácnosti využít?

K čemu se česnek v kuchyni nejvíce využívá?

Česnek je potravina, kterou lidé milují především kvůli jeho vlastnostem. Obsahuje mnoho vitaminů a minerálů, které naše tělo potřebuje, navíc si s jeho pomocí vybudujete imunitu a tělu dodáte mnoho látek, které podpoří jeho funkce, a budete méně ohroženi nemocemi. Je to antibiotikum, které se hojně používalo již dříve, ale i dnes najdete domácnosti, které se při nachlazení spoléhají pouze na jeho pomoc.

Připravit si můžete medikované máslo, které se dělá s česnekem a medem. Tento nápoj sice nebude pro každého, ale můžete si ho trochu upravit. Pomůže nejen při nachlazení, ale také jako prevence. Obsahuje sloučeniny, které zdraví maximálně prospějí. Nejzdravější formou je čerstvý česnek, protože vařením se z něj odpařují vitaminy.

Čtěte také:  Víte, co je to cyberchondrie, zjistěte, zda ji netrpíte
Zdroj obrázku: Freepik

Jak si připravit pomazánku nebo polévku?

Pro mnoho lidí je česnečka úžasnou polévkou, která je dostane především z kocoviny. Záleží jen na vás, jak silnou si ji uděláte, podle toho bude chutnat. Někteří do ní přidávají pouze česnek, jiní také ostatní suroviny. Velmi oblíbeným pokrmem je pomazánka, kterou si můžete namazat na chleba. Na tu budete potřebovat máslo, česnek, petržel a sůl.

Smíchejte prolisovaný česnek, petrželku a sůl dohromady. Dejte do hmoždíře a poté přidejte máslo. To musí být měkké. Nakonec dejte do misky a ještě ozdobte petrželkou. Připravit si ale můžete různé pokrmy, protože česnek je obohatí svou chutí a získají šmrnc.

Zdroj: https://www.medicinenet.com/is_it_okay_to_eat_a_raw_garlic_clove/article.htm