Recepty na dokonalé plněné cukroví

Někdo preferuje suché cukroví, které si namáčí do čaje, jiný dává přednost čokoládě. Tentokrát máte možnost vyzkoušet recepty na to nejlahodnější cukroví plněné krémem.

By: kcxd

Slepované hvězdy s bílou čokoládou

Nadýchaný krém z bílé čokolády a třpytivý cukr – to je cukroví seslané přímo z nebes!

Na 50 kousků budete potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku kakaa
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 125 g másla
  • ½ hrnku cukru krupice
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky vanilkové esence
  • třpytivý dekorační cukr na ozdobu

a na krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 500 ml mléka
  • 1 a ½ lžíce solamylu
  • 150 g bílé čokolády
    2 lžíce másla

V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem, žloutkem a vanilkou do nadýchané pěny. Přisypte suchou směs a vypracujte vláčné a hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte do lednice odpočinout.

Vanilkový puding a škrob rozšlehejte v mléce a za stálého míchání přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a vmíchejte nalámanou čokoládu a máslo. Vyšlehejte hladký krém, nechte ho vychladnout a povrch překryjte fólií, aby se neutvořil škraloup. Z těsta vyválejte plát o tloušťce asi 4 mm a z něj vykrajujte hvězdy.

Pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a každou druhou hvězdu posypte třpytivým cukrem. Pečte při teplotě 160ºC asi 10 – 12 minut. Nechte chvíli chladnout na plechu (cukroví je velmi křehké) a teprve potom z něj hvězdy sundejte. Vychladlé cukroví spojujte připraveným krémem.

Medové trubičky s karamelem

 Jednoduché cukroví, které bude na vánočním stole zaručeně patřit mezi nejoblíbenější. 

Na 20 – 30 kousků si připravte:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 50 – 70 g medu
  • ½ lžičky sody
  • 100 g hořké čokolády

a na krém:

  • 1 plechovku karamelového kondenzovaného mléka
  • 250 g másla

Z mouky, cukru, vejce, žloutku, medu a sody vypracujte těsto. Vyválejte z něj tenký plát, vykrajujte kolečka a ta namotávejte na kovové trubičky. Pečte při teplotě 160ºC po dobu asi 15 minut. Ještě teplé sundávejte z trubiček a nechte zcela vychladnout.

Potom konce trubiček namáčejte v rozpuštěné čokoládě. Změklé máslo vyšlehejte s karamelovým mlékem a vzniklým krémem trubičky naplňte.

Kávové sušenky

 Milovníci kávy ocení křehké cukroví s delikátním krémem.

Na 20 kousků budete potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 40 g mandlí
  • 120 g másla
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr

na krém:

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíci mleté kávy
  • 2 lžíce horké vody
  • 50 ml kávového likéru

a na ozdobu:

  • 150 g bílé čokolády
  • 30 g mléčné čokolády

Ze všech základních ingrediencí vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte odpočinout v lednici. Potom vyválejte plát o tloušťce 3 mm, vykrajujte z něj kolečka a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při teplotě 200ºC asi 12 minut.

Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Kávu spařte vodou, ochuťte likérem a přidejte do másla s cukrem. Vzniklým krémem slepujte kolečka a dejte je do lednice ztuhnout. Bílou i mléčnou čokoládu rozpusťte zvlášť ve vodní lázni. Bílou čokoládou kolečka potřete a mléčnou čokoládou ozdobte mramorováním pomocí špejle nebo párátka.

Máslová kolečka s kokosem

Lahodně máslové křehké cukroví plněné dokonalým krémem zachutná všem.

Na 25 kousků si připravte:

  • 150 g hladké mouky
  • 35 g solamylu
  • 175 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkové esence

a na krém:

  • 110 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 85 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce rumu

Máslo vyšlehejte spolu s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte mouku, solamyl a vypracujte hladké těsto. Tvořte kuličky a dávejte je na plech vyložený pečícím papírem. Vidličkou namočenou do cukru kuličky na plechu rozmáčkněte. Pečte při teplotě 180ºC asi 8 – 10 minut. Ingredience na krém důkladně prošlehejte a vychladlá kolečka jím slepte.

Ořechové trubičky s máslovým krémem

Nenápadná klasika, která překvapí dokonale vyváženou chutí. 

Budete potřebovat:

  • 420 g hladké mouky
  • 280 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 150 g vlašských ořechů
  • 2 vejce

a na krém:

  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 200 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci rumu

Ze všech základních ingrediencí vypracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho odpočinout v lednici. Rozválejte ho na plát o tloušťce 3 mm, vykrajujte kolečka a namotávejte je na kovové trubičky. Pečte při teplotě 180ºC asi 10 minut a hotové trubičky sejměte z formiček.

Z mléka, mouky a žloutku uvařte bešamelový krém a nechte ho vychladnout. Poté do něj zamíchejte rum, vše prošlehejte se změklým máslem a cukrem na nadýchaný krém a trubičky naplňte.

Pusinky s karamelovým krémem

Oblíbené sněhové pečivo slepené karamelem – takhle chutná láska!

Na 25 kousků si připravte:

  • 100 ml bílků
  • 250 g cukru krupice
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g mletých mandlí

na smetanový karamel:

  • 80 g cukru krupice
  • 80 ml smetany ke šlehání

a na krém:

  • 150 g másla
  • 150 g smetanového karamelu

Bílky šlehejte se 75 g cukru krupice v páře asi 5 minut. Poté odstavte, přidejte druhou polovinu cukru, citrónovou šťávu a vyšlehejte hustý a lesklý sníh. Nakonec vmíchejte prosátý moučkový cukr a mandle.

Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na plech vyložený pečícím papírem pusinky a ty pečte (sušte) při teplotě 120ºC asi 50 minut. Cukr zalijte 100 ml vody, přiveďte k varu a nechte zvolna karamelizovat. Do horkého karamelu vlijte horkou smetanu, povařte, odstavte a nechte vystydnout. Změklé máslo vyšlehejte s připraveným smetanovým karamelem na hladký krém a hotové pusinky jím spojujte.