Gingerbread House Party

Recepty na dokonalé plněné cukroví

Někdo preferuje suché cukroví, které si namáčí do čaje, jiný dává přednost čokoládě. Tentokrát máte možnost vyzkoušet recepty na to nejlahodnější cukroví plněné krémem.

By: kcxd

Slepované hvězdy s bílou čokoládou

Nadýchaný krém z bílé čokolády a třpytivý cukr – to je cukroví seslané přímo z nebes!

Na 50 kousků budete potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku kakaa
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 125 g másla
  • ½ hrnku cukru krupice
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky vanilkové esence
  • třpytivý dekorační cukr na ozdobu

a na krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 500 ml mléka
  • 1 a ½ lžíce solamylu
  • 150 g bílé čokolády
    2 lžíce másla

V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem, žloutkem a vanilkou do nadýchané pěny. Přisypte suchou směs a vypracujte vláčné a hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte do lednice odpočinout.

Vanilkový puding a škrob rozšlehejte v mléce a za stálého míchání přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a vmíchejte nalámanou čokoládu a máslo. Vyšlehejte hladký krém, nechte ho vychladnout a povrch překryjte fólií, aby se neutvořil škraloup. Z těsta vyválejte plát o tloušťce asi 4 mm a z něj vykrajujte hvězdy.

Pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a každou druhou hvězdu posypte třpytivým cukrem. Pečte při teplotě 160ºC asi 10 – 12 minut. Nechte chvíli chladnout na plechu (cukroví je velmi křehké) a teprve potom z něj hvězdy sundejte. Vychladlé cukroví spojujte připraveným krémem.

Medové trubičky s karamelem

 Jednoduché cukroví, které bude na vánočním stole zaručeně patřit mezi nejoblíbenější. 

Na 20 – 30 kousků si připravte:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 50 – 70 g medu
  • ½ lžičky sody
  • 100 g hořké čokolády

a na krém:

  • 1 plechovku karamelového kondenzovaného mléka
  • 250 g másla

Z mouky, cukru, vejce, žloutku, medu a sody vypracujte těsto. Vyválejte z něj tenký plát, vykrajujte kolečka a ta namotávejte na kovové trubičky. Pečte při teplotě 160ºC po dobu asi 15 minut. Ještě teplé sundávejte z trubiček a nechte zcela vychladnout.

Potom konce trubiček namáčejte v rozpuštěné čokoládě. Změklé máslo vyšlehejte s karamelovým mlékem a vzniklým krémem trubičky naplňte.

Kávové sušenky

 Milovníci kávy ocení křehké cukroví s delikátním krémem.

Na 20 kousků budete potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 40 g mandlí
  • 120 g másla
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr

na krém:

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíci mleté kávy
  • 2 lžíce horké vody
  • 50 ml kávového likéru

a na ozdobu:

  • 150 g bílé čokolády
  • 30 g mléčné čokolády

Ze všech základních ingrediencí vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte odpočinout v lednici. Potom vyválejte plát o tloušťce 3 mm, vykrajujte z něj kolečka a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při teplotě 200ºC asi 12 minut.

Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Kávu spařte vodou, ochuťte likérem a přidejte do másla s cukrem. Vzniklým krémem slepujte kolečka a dejte je do lednice ztuhnout. Bílou i mléčnou čokoládu rozpusťte zvlášť ve vodní lázni. Bílou čokoládou kolečka potřete a mléčnou čokoládou ozdobte mramorováním pomocí špejle nebo párátka.

Máslová kolečka s kokosem

Lahodně máslové křehké cukroví plněné dokonalým krémem zachutná všem.

Na 25 kousků si připravte:

  • 150 g hladké mouky
  • 35 g solamylu
  • 175 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkové esence

a na krém:

  • 110 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 85 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce rumu

Máslo vyšlehejte spolu s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte mouku, solamyl a vypracujte hladké těsto. Tvořte kuličky a dávejte je na plech vyložený pečícím papírem. Vidličkou namočenou do cukru kuličky na plechu rozmáčkněte. Pečte při teplotě 180ºC asi 8 – 10 minut. Ingredience na krém důkladně prošlehejte a vychladlá kolečka jím slepte.

Ořechové trubičky s máslovým krémem

Nenápadná klasika, která překvapí dokonale vyváženou chutí. 

Budete potřebovat:

  • 420 g hladké mouky
  • 280 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 150 g vlašských ořechů
  • 2 vejce

a na krém:

  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 200 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci rumu

Ze všech základních ingrediencí vypracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho odpočinout v lednici. Rozválejte ho na plát o tloušťce 3 mm, vykrajujte kolečka a namotávejte je na kovové trubičky. Pečte při teplotě 180ºC asi 10 minut a hotové trubičky sejměte z formiček.

Z mléka, mouky a žloutku uvařte bešamelový krém a nechte ho vychladnout. Poté do něj zamíchejte rum, vše prošlehejte se změklým máslem a cukrem na nadýchaný krém a trubičky naplňte.

Pusinky s karamelovým krémem

Oblíbené sněhové pečivo slepené karamelem – takhle chutná láska!

Na 25 kousků si připravte:

  • 100 ml bílků
  • 250 g cukru krupice
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g mletých mandlí

na smetanový karamel:

  • 80 g cukru krupice
  • 80 ml smetany ke šlehání

a na krém:

  • 150 g másla
  • 150 g smetanového karamelu

Bílky šlehejte se 75 g cukru krupice v páře asi 5 minut. Poté odstavte, přidejte druhou polovinu cukru, citrónovou šťávu a vyšlehejte hustý a lesklý sníh. Nakonec vmíchejte prosátý moučkový cukr a mandle.

Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na plech vyložený pečícím papírem pusinky a ty pečte (sušte) při teplotě 120ºC asi 50 minut. Cukr zalijte 100 ml vody, přiveďte k varu a nechte zvolna karamelizovat. Do horkého karamelu vlijte horkou smetanu, povařte, odstavte a nechte vystydnout. Změklé máslo vyšlehejte s připraveným smetanovým karamelem na hladký krém a hotové pusinky jím spojujte.