Mikrovlnná trouba je spotřebič, který je ve světě kulinářské kreativity často přehlížen. Lidé mají tendenci si jej spojovat s ohříváním zbytků nebo praskáním popcornu, ale dokáže toho mnohem víc. S trochou fantazie a správnými technikami můžete pomocí vaší spolehlivé mikrovlnné trouby připravit širokou škálu lahodných a kreativních pokrmů. Vaření v páře Mikrovlny jsou vynikající pro vaření zeleniny, ryb a dokonce i knedlíků. K zachycení páry použijte misku nebo talíř vhodný do mikrovlnné trouby s víkem nebo plastovou fólii vhodnou do mikrovlnné trouby.
Z výletu do lesa nebo parku se většinou vracíme s kapsami plnými kaštanů a žaludů. Z další procházky se vraťme s náručí jeřabin. Červené plody jeřábu, známého jako korálová královna podzimu, vykazují mnoho léčivých vlastností. Syrové ovoce je nevhodné k jídlu, ale můžete si vyrobit džem, džus, čajový sirup nebo tinkturu. Dnes se zaměříme mimo jiné na tinkturu, která skvěle funguje na trávicí soustavu. Jak ho připravit? Plody jeřábu – kdy sklízet a jak je používat?
Noci se prodlužují a venkovní teploty klesají. Toto období je nejlepší na experimenty s kávovými nápoji. Latte s dýňovým kořením jistě znáte, protože ho připravuje každý Starbucks. To rozhodně není jediná podzimní káva, kterou si můžete vychutnat. A nepotřebujete k tomu ani příchuť dýně. Podívejme se na pár receptů, které jsou děsivě dobré. Karamelové latte s příchutí jablka Do této kávy potřebujete 1-2 panáky espressa, cca 100 ml mléka, 1 sladké jablko, jablečné koření, 60 ml jablečného másla, 60 ml karamelové omáčky a nasekané ořechy podle chuti. Kombinace sladkých jablek, koření a karamelu je jasným znakem podzimu.
Kdo má děti, ten moc dobře ví, že zajistit jim správnou, vyváženou a pestrou stravu, není nic jednoduchého. Jakmile objeví chutě nezdravého jídla, začnou ho aktivně vyhledávat. A to jak ze segmentu sladkých pochutin a nápojů, tak ze segmentu různých slaných dobrůtek. Když jim chci dát mléčné výrobky, nebo třeba ovoce, je to celkem problém. Samotné si to nevezmou. Tak musím improvizovat a něco jim “upéct“. Proč jíst ovoce a mléčné výrobky? Každé malé dítě ví, že ovoce, ale i mléčné výrobky nesmí v jídelníčku chybět. Je mnoho benefitů, které tato kombinace přinese.
Většina z nás jsme milovníci dobrého jídla. Všechno se ale může přejíst, a je tak důležité recepty obměňovat. Ne vždy ale musíme vymýšlet něco úplně nového. Právě naopak. Co třeba zapátrat v historii? Odpovědí mohou být například zapomenuté recepty našich babiček. Jeden takový si představíme i dnes. A který že to je? No přece recept na slaný květákový nákyp. Jeho příprava je jednoduchá, ale výborná chuť vás zajisté překvapí. Pro více informací a detailní recept čtěte dál. Nákypy z doby našich babiček. Jaké vlastně mohou být?
Zkušené hospodyňky, milovnice vaření, jsou známé tím, že dokážou vykouzlit magická jídla z nejjednodušších surovin. Mezi jejich kulinářské poklady patří bezpochyby palačinky. Ač z hlediska výpisu surovin a postupu přípravy patří mezi jednoduchá jídla, je třeba říct, že palačinky nejsou vždy tak obyčejné, jak se zdají. Je v nich tajná složka, díky které jsou mimořádně nadýchané. Ať už máte rádi sladké nebo slané, palačinky vám nabídnou všechny možnosti – ať už se sirupem, cukrem, tvarohem, marmeládou, lískooříškovým krémem, nebo třeba se sýrem, šunkou, slaninou či špenátem.
Ne vždy musí dieta nutně znamenat tvrdé restrikce a mnoho obětování. Jen málokomu je známo, že proteinový pudink může být při hubnutí pomocníkem. Tento sladký dezert má vysoký obsah bílkovin a je nízkokalorický.