Máslo je sice velmi chutné, ale zato je i dost kalorické. Proto se ke konzumaci nedoporučuje, pakliže chcete hubnout. Jíst ho nemohou ani lidé s intolerancí na laktózu. Jaké alternativy tedy existují?
Jakmile se stánky a zahrady začnou plnit sladkým, červeným ovocem, je nejvyšší čas připravit si jahodový koláč. Tento recept je velmi lahodný, jemný a bude se vám rozplývat na jazyku.
Vegani jsou lidé, kteří nejenže nejedí maso, ale v jejich jídelníčku nenajdete ani produkty živočišného původu. I takoví lidé si ale občas dají potraviny, které nejsou úplně zdravé, ale jsou skvělé k mlsání. Jednou z nich je majonéza.
Lahodná sicilská zelenina není jen vhodná pro vegetariány a vegany, ale vychutná si ji úplně každý během celého roku. Fazolky snadno seženete mražené, takže si s nimi nemusíte dělat hlavu.
Tradiční italská panzanella se míchá se starým chlebem, který se máčí ve vodě, aby změkl. My je v tomto receptu vyměníme za opražené housky kaiserky nebo tousty.
Zelený chřest je zelenina, která se od dubna začíná ve větší míře objevovat na pultech obchodů a na našich talířích. Je plný vitamínů, někoho ale odrazuje jeho chuť.
Špaldová mouka je výrobek, kterým můžete snadno nahradit klasickou pšeničnou bílou mouku. Není geneticky modifikovaná a hodí se také pro lidi, kteří chtějí mít štíhlou postavu a chtějí bílou mouku něčím nahradit.