Rozkrojená cibule usnadní čištění grilu
Sezóna grilování je v plném proudu. Hezké chvíle s přáteli na čerstvém vzduchu a při dobrém jídle končí v okamžiku, kdy dojde na čištění grilu od připálených zbytků. Existuje naprosto jednoduchý a rychlý způsob, jak problém čištění vyřešit.
Čištění grilu domácími přípravky
Vepřová krkovička, klobása, zelenina – to jsou typické pochoutky, které se konzumují při setkání s přáteli u dobrého jídla. Přestože se většinou na posezení s přáteli těšíme, při čištění grilu toto nadšení zmizí. Je otravné, nepříjemné a často zdlouhavé.
Nejhůře se na grilu čistí jeho rošt. Bývá celý zašpiněný připáleným tukem, kousky jídla a kouřem. Po grilování všechny zbytky ztvrdnou na povrchu roštu a jdou jen těžce odstranit. V obchodech je k dostání mnoho chemických přípravků, ale ty ne vždy dosáhnou požadovaného výsledku. Vyplatí se proto vyzkoušet jednoduchý, přírodní a rychlý způsob, který dokáže rošt vyčistit, až se bude lesknout. Budete potřebovat jen polovinu cibule.
Cibule jako čisticí prostředek
Může se to zdát těžko uvěřitelné, ale je to opravdu tak. Gril je skutečně možné vyčistit i pouhou polovinou cibule. Nejde o žádnou složitou metodu.
Důležité je vědět, že grilovací rošt se nejefektivněji vyčistí ještě za tepla, kdy zatím ještě zbytky tuku, omáček, zeleniny nebo masa nestihly zaschnout. Stačí rozkrojit cibuli napůl, napíchnout ji na vidličku a plochou částí potřít gril.
Cibule odstraní všechny nečistoty z roštu a zároveň nezanechá nepříjemný zápach. Tato metoda bude ještě lépe fungovat, když rošt před čištěním postříkáte octem nebo citronovou šťávou. Gril tak bude čistý jako nikdy předtím a zbavíte se noční můry, která vždy provází grilování.
Zdroj: https://www.delish.com/uk/food-news/a40250613/how-to-clean-bbq-with-onion/