Šálek kávy lze připravit různě. Nejlepší káva je ta, která nám prostě chutná

Mezinárodní den kávy se slaví 1. října. Na podzim si tento lahodný, horký nápoj můžete obohatit například dýňovým sirupem. A dopřát byste si ji měli každý den, protože je dokázáno, že káva je v malém množství zdraví velmi prospěšná.

Někdo si bez ranní kávy neumí představit den

Ranní káva je něco, co většinu lidí nastartuje do nového dne a dodá energii. Někteří výrobci kávy mají své velvyslance. Jedním z nich je Nespresso, jehož velvyslankyně Anna Oleksaková doporučuje k ochucení kávy již zmíněný dýňový sirup. Můžete ho přidat ke kávě z Indie nebo Indonésie, protože odsud jsou kávy velmi kvalitní a sirup jim dodá hřejivou příchuť.

Kávu pijte vždy takovou, jakou ji máte rádi. Nenechte se přemluvit k něčemu, o čem víte, že vám chutnat nebude – o požitek z kávy byste tak okamžitě přišli. Samozřejmě můžete vyzkoušet i různé příchutě kávy, protože pokud se vydáte na dovolenou tam, kde ji vyrábí, možná budete překvapeni, co všechno se do ní dá přidat.

Zdroj obrázku: Freepik

Kávu si hlavně vychutnejte

Každý má své rituály, které má s kávou spojené. Někdo si do ní přidává chilli, jiný má na ni pouze vlastní hrnek a z jiného mu nechutná. Někdo má kávu spojenou s ranním sluncem pod teplou peřinou na vlastní terase. Důležité je si kávu vychutnat a nenechat se ničím rušit. S podzimem se poté mění některé zvyky, pití kávy si ale nikdo neodpustí.

Většina lidí má na kávu klasický hrnek, někteří ho mají dokonce až půllitrový. Někteří si kávu dělají do skleničky nebo poháru. A ti, kdo hodně cestují, určitě ocení termosky, díky kterým bude káva delší dobu teplá. Většinou si do kávy přidáváme mléko a cukr, i tady ale existují lidé, kteří si do ní mohou přidat jiné sladké sirupy nebo sladidlo. A najdou se také tací, kterým káva nechutná na žádný způsob. Ti si mnohem raději dají čaj, kterého existuje mnoho druhů, a můžou si vybrat mezi příchutěmi z celého světa.

Zdroj: https://blog.mistobox.com/what-influences-the-taste-of-coffee/