Šetřete energie chytře. Při vaření na elektrickém sporáku stačí i malé změny

Náklady na domácnost se neustále zvyšují. Není divu, že lidé myslí především na to, jak co nejvíce ušetřit. Můžete snížit účty nejen za topení, ale také během vaření, pokud budete vědět, jak správně používat elektrický sporák. Můžete si tím ušetřit nejen peníze, ale také čas. Jak používat sporák tak, aby si zbytečně nebral energii? Prozradíme vám tipy, které možná ani neznáte.

Elektřina v kuchyni vyjde draho

V kuchyni najdeme mnoho spotřebičů a zařízení, které berou elektrickou energii a zároveň potřebují být neustále v zásuvce. Kromě sporáku je to například lednice nebo myčka nádobí, ale spousta lidí má v zásuvce také rychlovarnou konvici nebo mikrovlnnou troubu, i když ji moc často nepoužívají. Elektrický sporák patří mezi spotřebiče, které se používají dnes a denně.

Čtěte také:  Dokonalý jablečný koláč dokáže upéct každý. Klíčem je správně připravené ovoce

Proto je potřeba dodržovat pravidla při jeho používání. Využít ale můžete také našich tipů, díky kterým můžete energii ušetřit a na konečném vyúčtování se to projeví. Elektřina i plyn totiž neustále zdražují a lidé musí myslet hlavně ekonomicky, aby předešli náročným finančním situacím. Jak tedy ušetřit na účtech za elektřinu?

Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduché, ale účinné triky

Základem nejen pro skvělé vaření, ale hlavně pro šetření v kuchyni by měla být zelenina nakrájená na menší kousky. Zrychlíte tím vaření a díky používání pokličky se navíc zbavíte úniku tepla. Sporák si pak bude brát méně energie. Nezapomeňte sporák čistit nejlépe po každém vaření, ale minimálně několikrát týdně. Když bude čistý, tak si můžete být jistí, že bude potřebovat mnohem méně energie.

Čtěte také:  Mycí houbu používáme denně a vůbec netušíme, jaké nebezpečí může skrývat

Využívejte také plotýnky, které jsou velké stejně jako plocha hrnce. Důležité je vypínat sporák několik minut předtím, než je pokrm hotový, protože sporák bude ještě nějakou chvíli hřát a pokrm dojde. Neplýtvejte energií zbytečně a osvojte si tyto jednoduché triky. U elektrické trouby pak neotevírejte dvířka příliš často, pokrm kontrolujte až chvíli před upečením.

Zdroj: https://sassytownhouseliving.com/electric-stove-cooking/